Archive

Archive for the ‘rekreasi’ Category

Broga hill beautiful scenery 1180feet above the sea

November 28, 2015 Leave a comment

Semenyih selangor Malaysia
27/11/2015

20151127_081008

20151127_071711

20151127_072618

20151127_072635

20151127_072827

20151127_072904

Advertisements
Categories: gaya hidup, rekreasi

Pistol mampu menembak dari Rc Quadcopter dibina oleh seorang remaja AS

July 23, 2015 Leave a comment

video menjadi viral menunjukkan drone buatan sendiri, yang mampu menembak pistol di Amerika Syarikat sedang disiasat oleh Pentadbiran Penerbangan Persekutuan (FAA).
Video 14-kedua, yang dipanggil “Flying Gun”, menunjukkan multi-rotor berlegar dari tanah, dan menembak pistol separa automatik empat kali pada sasaran ghaib di kawasan luar bandar.

Peranti tersebut dilaporkan dicipta oleh Austin Haughwout berusia 18 tahun, seorang pelajar universiti kejuruteraan mekanikal dari Clinton, Connecticut.

Bapa pelajar Haughwou, Bret Haughwout, menafikan anaknya telah membina sebuah pesawat berdengung.

“Orang ramai telah bermain dengan RC [jauh dikawal] mainan untuk beberapa dekad,” katanya kepada agensi berita AFP.

“Nama yang betul untuk ini adalah quadcopter RC. Pihak media terus menggunakan perkataan yang tidak sesuai kerana ia membantu anda untuk menghasilkan rasa takut.”

Haughwout berkata FAA tidak pernah berhubung.

“Saya tidak faham mengapa orang yang membuat masalah besar daripada itu. Ia tidak seperti itu sesuatu yang baru,” katanya. “Dia seorang pelajar kejuruteraan mekanikal. Beliau membina semua jenis yang berbeza perkara.”

Categories: dunia, pendidikan, rekreasi

Sungai chepor

June 12, 2015 Leave a comment

IMG_20130826_183010Sungai Chepor atau lata chepor terletak di Chepor, Ipoh, Perak. Di Ulu Chepor terdapat hutan rekreasi yang menarik.

Lata Ulu Chepor ni terletak dibawah kawasan Majlis Bandaraya Ipoh….

dan dijaga dan diselenggara dengan baik oleh JKKK Kg Ulu Chepor….
Disini terletaknya Hutan Simpan Kledang Siong. Terdapat gunung peninjau yang sangat menarik untuk didaki di kawasan ini. Alam semulajadi yang dihamparkan begitu mengasyikkan dan pastinya anda teruja dengan deringan unggas dan hempasan air terjun yang mempersonakan.
Perkelahan Ulu Chepor ini. Kawasan perkelahan ini letaknya di antara Gunung Kledang Siong yang berkedudukan di utara Bandaraya Ipoh. Untuk sampai ke kawasan ini hanya mengambil 10 minit dari bandaraya Ipoh. Letaknya di kawasan Chemor dan kini tempat ini makin mendapat perhatian orang ramai.
Kata mereka, mereka berkata, Disini terdapat lebih 100 jenis spesis Flora dan pelbagai fauna yang boleh kita terokai.

wpid-img-20150610-wa0030.jpg

wpid-img-20150610-wa0007.jpg

wpid-img-20150610-wa0008.jpg

 

wpid-img-20150610-wa0028.jpg

Read more…

Categories: rekreasi

Ipoh dan Gerbang Malam

June 10, 2015 Leave a comment

wpid-img-20150610-wa0015.jpgJIKA anda singgah di bandar raya Ipoh, Perak, kunjungan anda tidak akan bermakna jika tidak mengunjungi Gerbang Malam di Jalan Tahwil Azhar.

Ia adalah satu-satunya kawasan yang menghidupkan keceriaan suasana malam di bandar raya ini sejak diwujudkan pada 2003.

Ini kerana aktiviti larut malam di sini begitu meriah dan mendapat sambutan terutama pada hujung minggu.

Terdapat lebih 130 buah gerai dibuka dari pukul 7 malam hingga pukul 2 pagi.

Gerbang malam juga boleh menjadi salah satu tempat untuk dikunjungi pelancong asing luar dan dalam yang singgah bercuti di negeri ini.

wpid-20150608_085033.jpg wpid-20150609_081950.jpg wpid-20150609_081958.jpg wpid-20150608_085222.jpg wpid-20150608_085531.jpg wpid-20150608_085110.jpg wpid-20150607_090325.jpg wpid-20150607_223134.jpg wpid-20150607_232006.jpg wpid-20150607_222801.jpg wpid-20150607_222752.jpg wpid-20150607_223134.jpg

Categories: nasional, rekreasi

Chilling 2015

March 7, 2015 Leave a comment

chilling3 feb- 2015

Again 2d1n

4 perkara menarik camping ini ialah,,

  • semasa sebelum pergi: begitu exciting mengira hari
  • semasa dalam perjalanan dan semasa hendak balik 🙂
  • semasa makan, minum, membakar,  di perkemahan
  • semasa tidor di perkemahan

again.. bagaikan rumah ke tiga sekarang,, aku masih bersamaa mu chilling, maybe see u next year pulak, sbb this year,, sedang memikir area ulu langat pula

2015-02-21 11.46.59 2015-02-21 11.47.13 2015-02-21 11.47.22 2015-02-21 12.10.47 2015-02-21 14.31.52 2015-02-21 14.43.15

Ni lah saat yang amat best skali,, tido didalam tent, kabus sekeliling anda - 5 star room tak boleh lawan,

Ni lah saat yang amat best skali,, tido didalam tent, kabus sekeliling anda – Kalahkan 5 star room ,

2015-02-21 13.54.52

Kemah kami,, malam adalah sunyi di sini

2015-02-21 14.43.51

Hanya beberapa inci shj camera,, dr dia,, dia tak lari,,

Categories: rekreasi

beautiful Sungai chiling

December 10, 2014 1 comment

2d1n camping and hiking

2014-12-06 12.54.37

empangan selangor

2014-12-06 12.54.53

empangan selangor air surut


2014-12-06 16.35.24

sungai chiling

2014-12-06 17.51.51

2014-12-07 11.55.13

2014-12-07 11.55.28

2014-12-07 13.11.11

2014-12-07 17.31.56

Categories: rekreasi

jalan jalan ker tugu negara , gombak , genting highland

December 8, 2014 Leave a comment
2014-11-09 17.54.51

tugu

Family Holiday – tugu negera, then gombak,, then tetiba rasa nak gi G.highlands, Terus naik atas, First world penuh, lepak 2 jam sini, sebab kunci kereta patah, mana nak carik tukang kunci disini,, genting ni sebenarnya semua ada, baru kutahu, untuk staff yang beribu ni, genting berhad sediakan kedai kedai untuk mereka(staff) di tingkat berapa ntah,,lupa, hanya staff sahaja boleh kesana,  staff polis genting tolong kami buat kan kunci… jazakallah, 🙂

2014-11-09 20.37.55

First world indoor

Cuaca sejuk sampai tulang, .. then malas nak layan Ria dah tahu asik
takder je bilik, lapar.. then turun gi makan, satu baris dengan hotel Sri Malaysia, iaitu hotel yang kami nak check in,, lepas makan, borak,,, walking,, lum sampai meja reception, ada org offer apartment lak,  dia tunjukkan gambar bilik , hall, guna smart fonenya, accepted, 😛

2014-11-09 22.15.33

nan tandoori

Terus gi, sehelai sepinggang  beli beraneka roti, sambar air, sambar nescafe,teh, milo 3 in 1, maggi berpaket.  terus gerak ke Ramin apartment genting view resort, .. Tengok tempat ok, hall besar, landscape luar cantik, boleh masak,, buat bayaran 130 tanpa i.c, tanpa no telefon,, just like that,, aku cakap nak checkout jam 10 am,, he said ok,,, dia kata kunci just letak atas peti ais depan pintu masuk, percaya betul cina ni kat aku..

esok nya tengok di bawah baru tahu ada air terjun,, bonus++

♥ 🙂 ♥;)

2014-11-10 07.43.20

Ramin apartments genting view resort, black and white, Rm130-180 per night

2014-11-10 08.00.54

Categories: rekreasi