Home > nasional > Jin serang sekolah tok sera, arah terjun dari banggunan sekolah

Jin serang sekolah tok sera, arah terjun dari banggunan sekolah

September 27, 2013 Leave a comment Go to comments

Sudah 2 pelajar terjun dari bangunan sekolah, yang dilakukan oleh jin yg bermaustatin disitu, pengetua masih belum dapat menghindar jin jin tersebut. Memula mereka meracau kemudian Jin di situ telah pergi lebih jauh dengan menghasut, membisik ketelinga agar pelajar pelajar tersebut,  terjun dari bangunan tingkat 3. Apa kita nampak macam Pengarah Pelajaran Pahang juga, memandang enteng perkara ini. Bayangkan 70 pelajar di racau, di histeriakan, jerit jerit, agresif, bagaimana cikgu nak kontrol, sure panik, risau, lemah, kelangkabut dan sebagai nya. 70 adalah petanda jin sudah marah dan istihar perang, Sudah banyak kali ia berulang, dan akan berulang lagi.

Demi keselamatan dari kematian atau kecederaan, Kita mencadangkan agar pelajar sekolah jangan pergi ke sekolah selagi Kementerian Paljaran Pahang tidak dapat atau tidak mampu menghindar perkara ini berlaku lagi.

KUANTAN – [Dikemiskini] Sesi pembelajaran di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tok Sera gempar apabila sekurang-kurangnya 70 pelajar diserang histeria, semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 1 petang, pelajar lelaki dan perempuan yang terkena gangguan itu, meracau-racau dan lari bertempiaran di sekeliling bangunan sekolah sehingga menyukarkan para guru menenteramkan mereka.

Seorang bapa, Saifullizan Abdullah, 38, memberitahu, kejadian histeria itu sudah berlarutan agak lama dan lebih merisaukan dua anaknya, Emy Syazana, 16, dan Norsyafikah,  13, turut mengalaminya.

Menurutnya, kejadian histeria itu juga sudah berlaku berulang kali malah mengganggu pelajaran dua anaknya itu.

Sebahagian pelajar lelaki SMK Tok Sera kelihatan letih dan lesu selepas mereka diserang histeria di sekolah itu, petang semalam.

Sebahagian pelajar lelaki SMK Tok Sera kelihatan letih dan lesu selepas mereka diserang histeria di sekolah itu, petang semalam.

“Sejak kejadian tersebut, sikap kedua-dua anak saya berubah apabila menjadi kuat tidur dan lemah.

“Ketika dirasuk di sekolah, ada sesetengah pelajar didapati  tidak sedarkan diri dan ada mendakwa mendengar bisikan  yang menyuruh mereka terjun dari bangunan sekolah,” katanya.

Saifullizan berkata, paling membimbangkan apabila kejadian pelajar terjun dari bangunan sekolah pernah berlaku dua kali di lokasi yang  sama dan salah seorang daripada mangsa maut  pada Mei lalu manakala kejadian terbaru pada bulan lalu.

“Saya risau kejadian buruk ini akan mengganggu dua anak saya atau pelajar lain.

“Justeru, saya amat berharap tindakan segera dapat diambil bagi menyelesaikan masalah ini,” katanya.

Seorang pelajar yang enggan dikenali pula berkata, semasa kejadian, pihak sekolah mengambil inisiatif melaungkan azan bagi meredakan keadaan. Bagaimanapun, situasi menjadi lebih buruk  apabila para pelajar terbabit dikatakan semakin agresif dan marah apabila mendengarnya.

“Sekolah ini menjadi huru-hara apabila pelajar yang  diserang histeria berlari bertempiaran di sekitar sekolah.

“Keadaan menjadi kecoh apabila guru sukar untuk mengawal dan menangkap mereka untuk dibawa ke makmal komputer bagi diberikan rawatan,” katanya.

Katanya lagi, situasi itu bagaimanapun kembali tenang  apabila pihak sekolah memanggil seorang ustaz untuk memulihkan pelajar terlibat.

“Saya tengok kakak saya yang turut terkena histeria  terbaring dan kemudiannya sedar kembali selepas ustaz  memulihkan mereka,” katanya.

Sementara itu, Pengarah Pelajaran Pahang, Rosdi Ismail  ketika dihubungi berkata, beliau masih menunggu laporan  mengenai kejadian tersebut dan akan menjalankan siasatan lanjut.

“Kita akan siasat kejadian ini selepas menerima laporan daripada pihak sekolah,” katanya.
18079_284346934298_4542881_n

Categories: nasional
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s