Archive

Archive for the ‘makanan/resepi’ Category

Kesan sampingan memakan Mee

August 21, 2015 Leave a comment

Side Effects of Noodles
Kesan sampingan memakan Mee (or maybe spaghetti), mungkin dia tidak mengunyah dan terus masuk kedalam perut usus.

Added: 1 hour ago
Tags: graphic, food, operation, noodles,
Location: Pittsfield Charter Township, Michigan, United States (load item map)

Categories: dunia, makanan/resepi

UK: Chips berperisa babi, promosi Ramadan di Tesco UK

June 26, 2015 Leave a comment

Ia bukan dari babi at all, tapi ia adalah hanya perisa, bernama ‘smokey bacon’

Penggunaan daging babi adalah haram dalam Islam, namun ironinya kerepek berperisa daging itu diletakkan di bahagian atas dalam promosi Ramadhan, yang membawa kepada gambar menjadi viral di Internet.

Tesco published a statement earlier that the Pringles will be removed, although the flavoring doesn’t contain actual meat products.

UK pasar raya Tesco telah menarik balik kempen tawaran sempena ramadhan chips berperisa”smokey bacon” , di kedai di London, dilaporkan The Independent.21

Raza Hassan, orang yg lewat yang perasan penempatan ganjil, kata beliau tidak tersinggung dengan perbuatan itu dan fikir ia adalah melucukan.

“Apabila saya mula-mula melihat promosi ini, terdapat banyak rasa kerepek – ia hanya kebetulan rasa tertentu itu telah diletakkan di atas. Saya rasa ia adalah satu pemikiran yang sangat bagus dan isyarat dari Tesco, ia hanya kelihatan sedikit ironis! “Hassan memberitahu i100.co.uk.pringles smokey bacon

Tesco diterbitkan kenyataan sebelum ini bahawa Pringles akan dihapuskan, walaupun perisa yang tidak mengandungi produk daging sebenar.

“Kami menyedari Pringles ini tidak berada di tempat yang paling sesuai dan rakan-kedai kami telah tidak menggerakkan mereka,” kata kenyataan Tesco.

 

Categories: dunia, makanan/resepi

pizza parmesan

April 12, 2014 Leave a comment

Istri sayangku memeranjatkan aku, sejak nikah tak tahu pulak dia pandai buat pizza, patutlah dia pernah mintak supaya membeli bahan untuk pizza 2 tahun lepas.,  aku beli kan pizza yg dah siap balik terus bakar je, (taksedap langsung) Tetapi harini, dari doh (doh lembut tu katanya sama mcm donut) ingredians hinggalah membakar, bebagai jenis pulak tu dia buat, cheese pizza dan lada hitam pizza, sedap pulak tu, keranaa dia gunakan cheese parmesan dan origional mozarella cheese (cheese bertali tu) yang mahal, rasanya semacam lebih sedap dari pizza hut, tahniah ,, luv u sayang, u doin great

setelah 2 minggu ni, dapat order pulak dari adik ipar, harini dia nak buat lagi,

2014-03-31 19.06.34

2014-03-31 19.07.56

2014-03-31 19.18.53

Disebab kan tiada itu,, tiada ini, ni cara pembakaran yg di buat. Dalam api perlahan, hasilnya.. amazing

2014-03-31 19.31.25

Sedap yummy sayang, no delay terus lembut di dalam mulut

Categories: makanan/resepi

Beef taco in creamy cheese

March 24, 2014 Leave a comment
2014-03-24 21.18.27

Creamy cheese: susu segar, tepung gandum, any cheese kacau taklih henti dalam api kecil, 8 minit

2014-03-24 21.09.38

beef taco: beef,bawang besar dadu, banyak, tomato dadu banyak, kentang dadu, tam, masak 15 minit dah masak kaco dengan sos tomato 3 sudu

kulit Taco gandum,, tebal skit

kulit Taco gandum,, tebal skit, tepong gandum, minyak marjerin/butter sedikit garam dan air,, roll dan goreng

Dah siap.. yummy hidangkan dengan sayur timun sayur salad cheese dam os cili

Dah siap.. yummy hidangkan dengan sayur timun sayur salad, cheese dan sos cili

masakan: ikan siakap tauchu

March 11, 2014 Leave a comment

image

ikan siakap, sos tauchu adabi, halia, cili padi sedikit sos tiram

Categories: makanan/resepi, nasional

masakan: daging tomato redbean

March 11, 2014 Leave a comment

image

  • Tumis bawang putih,halia, buah tomato lenyek, cili padi
  • Masukkan daging yang dah di empokkan tadi
  • Dah empok,, masukkan red bean dan sayur, sebelum angkat masukkan sos tomato dan hidang

image

Categories: makanan/resepi, nasional

masakan: sotong bertepung

March 11, 2014 Leave a comment

image

sotong, tepong jagung dan tepong beras, kunyit, ketumbar, jintan putih. perap

image

Categories: makanan/resepi, nasional