Home > variety > mounting engine haus membuat enjin anda bergegar

mounting engine haus membuat enjin anda bergegar

Enjin mounting ialah alat yang di cipta untuk memegang engine, yang mana mounting engine ini mempunyai getah untuk menampan sebarang hentakkan. Lagi banyak hentakkan berlaku, lebih cepat jangka hayat sesebuah mounting engine ini kehausan.

Mounting engine jelas sudah rosak

Mounting engine jelas sudah rosak

Kereta anda enjin bergegar, berbunyi, dashboard bergegar kecil dan membuat kita memandu tak selesa, ini adalah di sebabkan getah enjin kereta anda sudah mula meragam, atau nama lain di panggil ‘engine mounting’

Harga pemasangan dan upah untuk menukarnya adalah mengikut kereta, dan mengikut c.c, untuk kereta nasional ada yg Rm400 hingga RM 1000 dan untuk kereta luar adalah Rm700 hingga 1500. Untuk kereta wira saya 1.5 ialah rm 400.00 (2013)

Jangka hayat sesebuah kereta untuk mounting engine ini ialah 7 tahun ke atas, Iaitu untuk semua jenis kereta,

kemudian dia harus di tukar, tinggalkan kereta anda di workshop, Duration masa menukar nya di ambil dalam 2-3 jam sahaja.

2013-05-10 15.13.52

Mounting engine perbox 4 pieces

Tetapi selepas sahaja di tukar mounting ini, pergh,, amazing engine anda smoooth seperti kereta baru. dan kini anda sudah selesa kembali

mountings-on-a-longitudinal-engine_w400

sucess

sucess

Categories: variety
  1. September 13, 2016 at 9:53 am

    salam..
    ada kedai yang pakar atau pun boleh ganti tentang semua ni ? area selangor

    Like

    • September 13, 2016 at 1:58 pm

      kedai memana pon boleh kerna ia HANYA melibatkan penukaran mounting .

      Like

  2. September 9, 2016 at 10:02 am

    berapa mounting yg ada utk 1 kereta?

    Like

  3. Anonymous
    September 9, 2016 at 10:00 am

    berapa byk mounting utk 1 jenis kereta?cz saya difahamkan kereta saya kereta import ada 3 mounting yg perlu ditukar

    Like

  4. Zakuan
    August 14, 2016 at 2:01 pm

    Salam sejahtera

    Encik,kereta saya ada masalah apabila berhenti-stering dan dashbord bergegar kecil,bunyi mcm tikus,tapi bila laju bunyi tu hilang.adakah itu masalah engine mounting?kalau enjin mounting berapa cost untuk tukar untuk preve 1.6?rasa tak selesa bila kereta tu bergegar

    Like

  5. Anonymous
    August 2, 2016 at 2:28 pm

    myvi tukar mounting dlm rm 1000 lbh. ada tanya satu kedai td….

    Like

  6. June 27, 2016 at 11:23 am

    salam encik nak tanya..sy baru je tukar mounting kelisa sy 3 tahun lepas..tp skrang kelisa dh start bergegar..bengkel ckp kene tukar mounting..kenapa secepat itu, sbb cara pemanduan sy salah ke? hihih sorry sy noob sikit bab kereta ni

    Like

    • August 2, 2016 at 2:45 pm

      peliktu..sbb baru tiga tahun .. maybe..mounting kelisa tersebut jenis murah

      Like

      • Anonymous
        August 2, 2016 at 2:51 pm

        Tp msa tukar hari tu dia ckp tu yg ori..hoho

        Like

        • August 2, 2016 at 3:08 pm

          mungkin mekanik ber kata tukar mounting frame ..

          mounting frame dia berada di bawah engine memgang frame dan engine

          Like

  7. Supir
    December 3, 2015 at 8:03 pm

    Nk tanya sy guna Avanza 1.3 A adakah di sebbkn engine mounting bila rpm turun bwh 1000 atau sebb lain. Tlg detail pa masalh sbb engine baru lps overholl turun engine.

    Like

  8. syamsidi
    November 3, 2014 at 8:39 am

    assalam bro..kedai kat atas ni area mana? kedai kat PJ banyak kencing la bro huhu

    Like

  9. abrahman
    August 6, 2014 at 11:15 am

    kalau kereta Myvi berapa kos untuk tukar mounting? TK

    Like

  10. Anonymous
    September 17, 2013 at 7:31 am

    Biasanya kalau untuk kereta perdana auto,berapa kos utk tukar mounting engine ni? Dh banyak kali kena tipu ngan pemilik bengkel,xtau dah mana bengkel yg blh dipercayai..huhuhu…

    Like

    • October 12, 2013 at 1:25 pm

      PERDANA AUTO DALAM 700-900 kot – tak tahu

      Like

  1. September 3, 2016 at 7:20 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s