Home > agama, dunia > Video: lelaki Israel meletakkan daging babi pada badan rakyat Palestin

Video: lelaki Israel meletakkan daging babi pada badan rakyat Palestin

October 12, 2015 Leave a comment Go to comments

Video: Israeli man places pork on dead body of Palestinian stabber in Hebron

Lelaki Israel meletakkan seketul daging babi pada badan si mati rakyat Palestin di Hebron
Video: 3 hari lepas
New trend, mereka sanggup lakukan apa sahaja..

Seketul daging babi

Seketul daging babi

Dalam video yang pertama dipaparkan di Facebook, lelaki itu boleh dilihat membawa apa yang kelihatan sebagai ham atau produk babi yang sama sebelum meletakkannya di atas penyerang. Paramedik Magen David Adom dilihat memberi rawatan kepada seorang Palestin, yang tidak lama selepas itu disahkan meninggal dunia di tempat kejadian. Video grafik telah diterbitkan oleh laman berita Walla.

Kejadian itu berlaku selepas penyerang Palestin menikam seorang pegawai polis di Kiryat Arba, bersebelahan dengan Hebron. Pegawai itu cedera dan Stabber itu ditembak oleh pegawai-pegawai lain. Beliau meninggal dunia akibat luka dalam perjalanan ke hospital.

Polis berkata bahawa dia telah cuba untuk merebut pistol pegawai itu selepas menikam Dia.

Ada yang mendakwa bahawa jika seorang Muslim dikebumikan dengan babi, dia tidak dapat menerima berkat Allah di akhirat, dan, oleh itu, meletakkan daging babi atau darah pada mayat pengganas Islam boleh menyebabkan mereka tidak layak untuk status syahid.

Sayap kanan aktivis Yahudi Itamar Ben Gvir memuji perbuatan itu, berkata orang yang melakukannya “perlu diberi pingat,” kata laporan Walla itu.

“Jika ini dapat mengelakkan serangan pengganas, maka kita pasti bercakap tentang idea tahun ini,” katanya. “Sudah sampai masanya untuk kita berhenti dengan ini kebenaran diri dan menyedari bahawa kita berada dalam perang untuk hidup kita.”

Amalan menggunakan daging babi untuk rohani menajiskan mayat pejuang Islam mati tarikh kembali ke abad ke-19 Filipina pemberontakan menentang Amerika Syarikat, tetapi telah dicadangkan pada tahun-tahun kebelakangan ini oleh sesetengah pihak sebagai penghalang kepada kebangkitan keganasan Islam.

Pada tahun 2001, Israel timbalan menteri keselamatan awam Gideon Ezra membuat cadangan itu dalam satu temu bual dengan Israel Yedioth Ahronoth setiap hari. Ezra mendakwa menanam pengebom berani mati Palestin dengan kulit babi atau darah babi boleh menghalang penyerang yang berpotensi.
lihat (0:30 dalam video)

 

 

Advertisements
Categories: agama, dunia
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s