Home > nasional > Pemimpin Umno tiba pada mesyuarat Majlis Tertinggi yg sangat dinantikan

Pemimpin Umno tiba pada mesyuarat Majlis Tertinggi yg sangat dinantikan

Hari ini adalah waktu mencabar buat presiden parti, Belum tahu apa akan terjadi, adakah berita sebelum ini mengatakan akan ada sesuatu di luar dugaan. Kemungkinan tiada apa apa akan berlaku didalam mesyuarat tertutup dan dokumen mesyuarat rahsia ini di beri kepada setiap perwakilan, Timbalan presiden hadir hari ni,

Aturcara mesyuarat:

Kebiasaan nya, dokumen mesyuarat akan di beri, kemudian Presiden akan berucap, kemudian presiden akan membuka ruang untuk ahli majlis tertinggi berucap dan seterusnya.

kertas umno

http://www.thestar.com.my/News/Nation/2015/05/11/Umno-leaders-arrive-at-supreme-council-meeting/

Pemimpin Umno kelihatan dalam mood ‘sokongan’, mereka hadir untuk mesyuarat Majlis Tertinggi menjelang sambutan ulang tahun ke-69 parti itu. Pemimpin Umno nampak seperti sepakat yakni “Sokongan kuat” untuk Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak. “Perasaan ini sangat kuat. Ada sokongan yang kuat untuk PM,” kata anggota Majlis Tertinggi Umno Dr Puad Zarkashi.

Kebanyakan ahli-ahli Majlis Tertinggi muncul di ibu pejabat parti itu dengan pakaian merah Umno, manakala Naib Presiden Datuk Seri Hishammuddin Hussein dilihat baju batik kerana mereka menunggu kedatangan presiden mereka. Ketika diminta mengulas mengenai suasana dalam parti, Hishammuddin amusingly menjawab: “Good?” Beliau menambah bahawa beliau hanya akan mengulas selepas mesyuarat itu berakhir.

Najib sendiri tiba pada pukul 3.20 petang, yang memakai sut hitam, dan dibawa ke dalam mesyuarat oleh setiausaha agung parti Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor. Seorang lagi anggota Majlis Tertinggi Datuk Seri Shahidan Kassim dalam keadaan senyum sambil mengunyah sesuatu, mengelak daripada menjawab untuk mengelak sebarang ketegangan dalam parti, dengan mengatakan bahawa perasaan itu “santai”. Menteri Besar Kedah Datuk Mukhriz Mahathir adalah salah seorang pemimpin terakhir tiba dan dilihat bergegas ke dalam bangunan.

Sebelum ini,, Nazri menafikan ada konspirasi ‘Milan’ untuk mengenepikan Najib,

Datuk Zaid Ibrahim mendakwa Nazri mengadakan pertemuan dengan timbalan perdana menteri serta Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Seri Mustapa Mohamed serta bekas Menteri Kewangan Tun Daim Zainuddin.

video lain :

Luahan hati Timbalan Presiden Umno – 1MDB

Categories: nasional
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s