Home > nasional > Nasa: membangun kan drone baru ‘grease lightning’ dan ia berjaya

Nasa: membangun kan drone baru ‘grease lightning’ dan ia berjaya

Adakah helikopter? Adakah kapal terbang? NASA telah membangunkan 10 enjin kenderaan elektrik yang boleh dilaksanakan seperti helikopter tetapi terbang seperti kapal terbang.

Prototaip, yang digelar “Greased Lightning , ‘atau’ GL-10 ‘pada mulanya dibangunkan sebagai kategori drone, menurut NASA, tetapi akhirnya akan boleh menjadi satu kenderaan yang dipandu manusia.

“Kami mempunyai beberapa pilihan bahawa konsep ini boleh menjadi baik untuk masa hadapan,” kata Bill Fredericks, NASA jurutera aeroangkasa, dalam satu kenyataan. “Ia boleh digunakan untuk penghantaran bungkusan kecil atau menegak berlepas dan mendarat, pengawasan daya tahan lama untuk pertanian, pemetaan dan aplikasi lain A ditingkatkan versi -. Lebih besar daripada apa yang kita menguji sekarang – juga akan membuat satu yang baik untuk saiz empat orang kenderaan udara peribadi. ”

Drone ini, yang telah dibangunkan oleh satu pasukan di Pusat Penyelidikan Langley NASA di Hampton, Va., Mempunyai lebar sayap 10 kaki, lapan motor elektrik pada sayap, dua motor elektrik pada ekor dan berat  62 paun bila berlepas.

Categories: nasional
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s