Home > agama > hukum yang di kurniakan oleh allah taala adalah 3

hukum yang di kurniakan oleh allah taala adalah 3

November 11, 2014 Leave a comment Go to comments

Ajaran sesat lagi

Menggunakan akal untuk hidup beragama, apabila menggunakan akal sahaja, atau menggunakan hukum adat, atau hukum syarak yang tidak meliputi kesemua hadis dan firman(fekah, usul dan tasauf tidak tahu di mana letaknya), maka , hukum dan pemahaman di buat mengikut diri hawa dan nafsu.

Bermula hukum yang di kurniakan oleh allah subhanahuwataala kepada manusia dan jin mempunyai 3 hukum sahaja..
1- hukum syarak iaitu fekah, usul dan tasauf
2- hukum akal iaitu wajib bagi akal, mustahil bagi akal dan harus bagi akal
3- hukum adat iaitu lazim melazimi bagi adat dan tidak lazim melazimi bagi adat.
wpid-takluk-makrifat.jpg.jpeg

Belajar bab ini dahulu. apakah itu syarak, apakah itu hukum akal, apakah itu hukum adat,

apakah pecahan kepada kesmeua hukum hukum ini, Setiap pergerakan, ia mempunyai hukum disana, pergi berguru, habiskan 3 perkara ini. Siapa jua, siapa jua mereka, guru atau pelajar, orang awam atau mubtadi, Ini adalah juga basic, utk jadi seorang guru yang mengikut perjalanan sahabat ajmain dan seterusnya jalan Sunnah waljamaah,

——————————

Penyebar ajaran Millah Abraham

Kuala Lumpur: Seorang pengusaha bengkel dan sepasang suami isteri mengaku salah terhadap pertuduhan mengembangkan ajaran sesat Millah Ibrahim @ Abraham, bulan lalu.

Tertuduh, Kamarudin Annuar, 48, yang didakwa atas tuduhan mengembangkan doktrin atau kepercayaan agama selain agama Islam kepada orang Islam yang dikenali sebagai ajaran Millah Ibrahim @ Abraham membuat pengakuan itu di hadapan Hakim Syarie Ibrahim Deris.

DARI kiri Mohamad Harizal, Nur Ridah dan Kamarudin menghadapi tuduhan di Mahkamah Tinggi Syariah Kuala Lumpur, semalam. - See more at: http://www.hmetro.com.my/node/8229#sthash.kWYKraY0.dpuf

DARI kiri Mohamad Harizal, Nur Ridah dan Kamarudin menghadapi tuduhan di Mahkamah Tinggi Syariah Kuala Lumpur, semalam. – See more at: http://www.hmetro.com.my/node/8229#sthash.kWYKraY0.dpuf

Pasangan Mohamad Harizal Kamarudin, 36, dan Nur Ridah Osman, 24, pula mengaku salah atas tuduhan bersubahat mengambil bahagian dalam pengembangan ajaran itu.

Mereka didakwa melakukan kesalahan itu di sebuah premis perniagaan di Megan Phoenix, Cheras di sini antara jam 9 malam hingga jam 9.25 malam pada 20 Oktober lalu.

Pertuduhan terhadap Kamarudin dikemukakan mengikut Seksyen 5 Akta Kesalahan Jenayah Syariah (Wilayah Persekutuan) 1997 manakala pertuduhan terhadap Mohamad Harizal dan Nur Ridah dikemukakan mengikut Seksyen 43(b) akta sama.

Categories: agama
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s