Home > nasional > aeromobil: kereta yang boleh terbang akan berada di pasaran 2017

aeromobil: kereta yang boleh terbang akan berada di pasaran 2017

October 14, 2014 Leave a comment Go to comments

Penciptaan kereta yang boleh terbang sudah sampai puncak pembuatannya, ia sudah berjaya di perkemaskan dari versi pertama 1.0, 2.0 dan terbaru 3.0 dan ia akan mula di keluarkan pada 2016, harganya berapa pula,
Reka bentuk dan pembangunan
Prototaip ini disusun sebagai kenderaan yang boleh ditukar dari sebuah kereta ke kapal terbang. Versi 2.5 bukti-of-konsep telah mengambil 20 tahun untuk membangunkan, dan yang pertama terbang pada tahun 2013 A 2014 varian, yang dinamakan versi 3.0 juga diumumkan.
Prototaip telah dibina oleh Pasukan AeroMobil, yang berpangkalan di Bratislava, Slovakia dan diketuai oleh pengasas Stefan Klein dan Juraj Vaculik. Versi 2.5 telah mula dipamerkan di Montreal di Aerotech Kongres dan Pameran SAE.

Sehingga 2013, terdapat empat versi pembangunan daripada Aeromobil, 1.0, 2.0, 2.5 dan 3.0., dengan versi sebelum ini kurang sayap lipatan, manakala versi kemudian telah terlipat sayap dan sirip di sekitar roda.

Biawak

Aeromobil 3.0, yang mempunyai badan penuh, karbon dan menghalang-mengelakkan dari navigasi sistem, dijangka memulakan ujian penerbangan pada bulan September, kata Encik Vadocz. Homologasi dan pensijilan kekal titik lekatan yang berpotensi, “jika semua hal keadaan adalah memihak kepada kita, maka kita boleh mula mengambil pesanan atau memulakan pengeluaran pada 2016”

Bagi harga, beliau berkata, “Kami pasti akan menjualnya sebagai kenderaan superluxury -. Beberapa ratus ribu euro, kepada jenis kereta mewah atau pesawat sukan ringan”

Categories: nasional
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s