Home > variety > airdog , drone cam, yang mengikut tuannya

airdog , drone cam, yang mengikut tuannya

 

Innovation baru. Ambil video guna ‘airdog’, bestnya alat ini, harganya mahal pulak, kita boleh modified, guna drone biasa yang dijual di pasaran cuma..  carik alat sensor (air leash) sahaja. Tapi komplex juga kerana kamera perlukan stabil dan pusingan yang betul ketika mengvideokan tuan nya,, Kamera yang dia gunakan ialah cam 5mp jenama hero 3+, harganya pon mahal, (tunggu madeinchina dtg 🙂 )

AirDog adalah drone baru dibangunkan secara automatik akan mengikuti kemana anda pergi, drone sebelum ini, memerlukan ia di kawal dari bawah untuk mengambil sesuatu video. Prinsip ini adalah mudah – ia menghubungkan sensor khas di pergelangan tangan atau topi keledar mereka. Drone kemudiannya, akan mengikuti si pemakai di mana sahaja mereka pergi. Masih dalam fasa ujian, pembuat yang menerangkan, kalis air, quadcopter kecil dilipat sebagai drone terbang yang pertama yang tidak perlu juruterbang, ia menggunakan sensor dan bukannya alat kawalan jauh untuk menentukan di mana untuk pergi.

“Pengguna memakai gelang yang mengawal drone dengan sensor yang memantau laluan beliau. Drone itu kemudian bergerak ke arah beliau dan mengarahkan kamera ke arah yang betul. Ia agak satu cabaran membangunkannya kerana ia memerlukan banyak teknologi inovatif, “katanya.

dengan adanya sensor dinamakan 'airleash', ia akan mengikuti kemana anda pergi

dengan adanya sensor dinamakan ‘airleash’, ia akan mengikuti kemana anda pergi

Berat dalam pada hanya lebih 1.5 kg, drone boleh mencapai kelajuan sehingga 70 kilometer sejam. Tidak seperti pesawat autonomi lain yang mempunyai pra-dirancang laluan penerbangan, ia boleh hala tuju sendiri dan ketinggian – sesuai untuk skateboarders, wakeboarders dan semua orang-orang terpaut dengan sukan ekstrem, kegunaan family, yang sentiasa mencari cara-cara baru untuk merakam aksi mereka, perjalanan dalam filem.

Jika jualan bermula, yang akan AirDog harga runcit akan di jual pada kira-kira USD $ 1,500 , Rm5.000 dan ia baik dan advance untuk pengguna, termasuk pembuat filem dan agensi-agensi hartanah dan sesiapa sahja yang suka merakam detik indah mereka melalui udara.

Pre-order AirDog with FREE delivery on Dec 2014 here: http://www.airdog.com
Jenama lain, similiar dengan ini http://hexoplus.com

Categories: variety
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s