Home > dunia > Hamas akan meneruskan roket selepas 72 jam

Hamas akan meneruskan roket selepas 72 jam

Roket akan di lepaskan sebaik 72 jam gencatan senjata tamat

Roket akan di lepaskan sebaik 72 jam gencatan senjata tamat

Hamas terus tersepit, di antara Mesir yang mempunyai kepentingan terhadap sempadannya dan dengan Israel pula mereka masih gagal mencapai kata sepakat dalam rundingan.

Israel telah bersetuju untuk melanjutkan gencatan senjata yang berakhir sebulan berperang di Gaza di luar tarikh akhir Jumaat, seorang pegawai Israel berkata pada hari Rabu, yang bercakap dengan syarat tidak mahu namanya disiarkan. lihat berita gaza live blog

“Israel menerima tanpa syarat gencatan senjata berhenti 72 jam dan bersedia untuk melanjutkan tanpa syarat gencatan senjata tersebut,” kata pegawai itu.
Pegawai itu tidak menyatakan berapa banyak lagi Israel telah bersetuju untuk melanjutkan gencatan senjata, hanya bahawa: “Israel telah menyatakan kesediaan untuk melanjutkan gencatan senjata di bawah terma semasanya,” merujuk kepada perjanjian yang diusahakan oleh Mesir yang berkuat kuasa pada Selasa.

Kerugian di pihak GAZA berbilion ringgit, harta dan nyawa

Kerugian di pihak GAZA berbilion ringgit, harta dan nyawa

Pegawai kanan Hamas Musa Abu Marzouk Yang berpangkalan di Kaherah berkata dalam Twitter malam Rabu bahawa “tidak ada perjanjian mengenai lanjutan” daripada gencatan senjata di Gaza.

Seorang pegawai kanan sayap bersenjata kumpulan Islam ini mengancam untuk berhenti awal rundingan tanpa kemajuan ke arah mencapai tuntutannya agar sekatan di Gaza di tarik balik dan membebaskan banduan yang di tahan.

Kita sokong roket di teruskan, setelah 1,875 rakyat Palestin maut  398 adalah kanak kanak  204 dari mereka adalah wanita, dan hampir 9 ribu cedera. Buat masa ini, Belum tiba masa untuk Hamas melakukan gencatan senjata. go go Hamas

Categories: dunia
  1. No comments yet.
  1. August 8, 2014 at 2:37 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s