Home > nasional > Pesawat algeria md-83 pula hilang dari radar

Pesawat algeria md-83 pula hilang dari radar

ah5017
2014 tahun yang malang buat penerbangan dunia.. selepas ini apa pula yer, Sekali ini, Pasawat tetiba hilang dari radar, adakah sebab mekanikal atau di tembak jatuh atau kecuaian manusia, belum di ketahui lagi..3 kemalangan kapalterbang dalam seminggu?,, dalam bulan ramadhan yang boleh kita katakan ramadhan 1435, yang amat mencabar untuk kita di tahun 2014 ini, dengan pergolakkan syria, gaza dan kemalangan kapalterbang., Semua kejadian ini pasti ada hikmah, akan adalah nanti allah akan buka untuk kita, pengetahuan mengapa dan mengapa serta untuk apa. Perancangan Allah lebih hebat dan azim.
Apa saja musibah adalah untuk kita tidak terleka bersangatan. ia bagaikan ingatan untuk mereka yang mengetahui dan ingin mengetahui. Semua musibah atau ujian adalah bersebab. its just not happen, just like that,
Suatu ketika dahulu kita sedih dan pening memikirkan kenapa Iraq diserang, kenapa tiada bantuan Allah tika itu, satu dunia tidak mampu berbuat apa apa,, tidak ada salah apa apa pon iraq itu, Hari ini kita baru tahu, Allah telah teleport, bahawasanya telah timbul arisen satu kumpulan besar anak muda yang cinta kan syahid, kumpulan yang di nama kan ISIL atau ISIS, bagaimana juga Gaza, kesengsaraan 2008,2012 dan 2014, semua ini allah ingin memperkuatkan jati diri org palestine untuk sesuatu yang lebih azim besar kelak, saya akan posting beberapa post mengupas, perkara ini kelak.
kapal terbang ini katanya jenis Md83  yang  membawa 116 penumpang.

Ruangan tempat duduk 5 baris upanya

Ruangan tempat duduk 5 baris upanya

MD-83 model serupa yang terhempas

MD-83 model serupa yang terhempas

Belum ada gambar nahas di keluarkan lagi,, Al jaazera berkata, Pegawai penerbangan Algeria telah mengesahkan bahawa kapal terbang yang dikendalikan oleh Air Algerie membawa 116 orang dari Burkina Faso ke ibu Algeria telah jatuh di utara Mali.

Penerbangan AH5017 hilang dari radar ke utara Mali selepas di laporkan hujan lebat, menurut pemilik dan dan kerajaan pegawai di Perancis dan Burkina Faso.

Penerbangan, yang dimiliki oleh syarikat swasta Sepanyol Swiftair, membawa 110 penumpang dan enam anak kapal.

Tiada sebarang butiran tambahan ke atas mangsa.

Perkhidmatan navigasi udara telah kehilangan jejak MD-83 kira-kira 50 minit selepas berlepas dari Ougadougou, ibu Burkina Faso, di 01:55 GMT pada hari Khamis, agensi berita rasmi APS Algeria berkata.

Senarai penumpang termasuk 51 Perancis, 27 warga Burkina Faso, lapan Lubnan, Algeria enam, lima Kanada, empat Jerman, dua warga Luxemburg, satu Swiss, Belgium satu, satu Mesir, satu Ukraine, satu Nigeria, Cameroon dan

Pesawat algiers hilang dari radar

Pesawat algiers hilang dari radar

salah seorang rakyat  Mali, Menteri Pengangkutan Faso Burkina Jean Bertin Ouedraogo berkata.

Enam anak kapal adalah kesmeuanya Sepanyol, menurut kesatuan juruterbang Sepanyol.

Menteri Pengangkutan Jean Bertin Ouedraogo juga berkata, pesawat itu menghantar mesej yang terakhir kira-kira 01:30 GMT, meminta Niger kawalan udara untuk menukar laluannya kerana hujan lebat di kawasan itu.

Frederic Cuvillier, Menteri Pengangkutan Perancis, berkata pesawat itu hilang di utara Mali.

Algiers airline

Algiers airline

Pesawat itu telah hilang selama beberapa jam sebelum berita itu telah dibuat . Ia tidak segera jelas mengapa syarikat penerbangan atau pegawai kerajaan tidak membuat ia lebih awal.
Air Algerie Penerbangan 5017 sedang dikendalikan oleh syarikat penerbangan Sepanyol Swiftair, kata syarikat itu dalam satu kenyataan. Kesatuan juruterbang Sepanyol ‘berkata, pesawat itu milik Swiftair dan ia dikendalikan oleh anak-anak kapal Sepanyol.

Laluan penerbangan pesawat dari Ouagadougou ke Algiers tidak diketahui. Ougadougou adalah dalam garis lurus hampir selatan Algiers,

Utara Mali jatuh di bawah kawalan pemisah Etnik Tuareg dan sekarang di bawah pejuang  al-Qaeda, berkaitan berikut rampasan kuasa tentera pada tahun 2012.

Campur tangan Perancis yang dipimpin tahun lepas membuatkan kumpulan al-Qaeda bertaburan disana, tetapi Tuareg telah ditolak ke belakang terhadap pihak berkuasa kerajaan yang berpangkalan di Bamako.

Seorang pegawai kanan Perancis berkata ia seolah-olah tidak mungkin bahawa pejuang di Mali mempunyai jenis senjata yang boleh menembak jatuh pesawat.

Swiftair berkata ia tidak mungkin untuk membuat hubungan dengan kapal terbang dan cuba untuk menentukan apa yang telah berlaku. Ia berkata anak-anak kapal termasuk dua juruterbang dan empat crew kabin.

JIka tidak faham sila bertanya, kerna bukan semua orang boleh faham

Categories: nasional
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s