Home > nasional > earth hour malaysia, hari bumi

earth hour malaysia, hari bumi

Hari bumi, dimana kah kita?

220px-Earth_Hour_60+_LogoAyuh kita memberikan sumbangan sedikit sumbangan untuk bumi yang kita duduk ini. Disamping kita dapat mendidik diri dan anak anak kita, dimana esok seluruh dunia iaitu 7ribu kota kota dunia, akan menyertai acara menutup lampu rumah, pejabat, banggunan, kilang seketika.

Kami sekeluarga setiap tahun akan menyambut acara ini beramai ramai duduk di luar rumah, bentang tikar dan makan snack, kalau ada makanan berat sedap gak, dengan mematikan semua lampu. Apa yang saya buat ialah saya mematikan suis utama. (DBbox) Selama ini suis utama sentiasa bekerja 365 hari, tiada henti dan ini secara langsung akan memanjangkan jangka hayat  papan suis utama saya dengan lebih panjang lagi.

waktu lampu di tutup iaitu setengah jam sahaja. 8.30 hingga 9.00 pm

Esok adalah hari bumi, seluruh dunia akan di gelapkan untuk menganjurkan mendidik penduduk dunia agar memelihara alam sekitar. Kita di galakkan menanam pokok untuk melahirkan lebih banyak kehijauan, menjimatkan letrik, air, gas, minyak dan sebagainya, untuk hari tersebut.

https://abgrara.wordpress.com/2012/03/11/ayuh-kayuhan-malam-earth-hour/

https://abgrara.wordpress.com/2015/03/20/earth-hour-shah-alam/

earth hour, semua bergelap seketika

earth hour di singapura, semua bergelap seketika

Earth Hour adalah sebuah gerakan seluruh dunia untuk planet yang dianjurkan oleh Dana Hidupan Liar Sedunia (WWF). Earth Hour melibatkan masyarakat arus perdana besar ke atas pelbagai isu-isu alam sekitar. Ia telah terkenal bermula sebagai acara lampu-off di Sydney, Australia pada tahun 2007. Sejak itu ia telah berkembang untuk melibatkan lebih dari 7000 bandar-bandar dan bandar-bandar di seluruh dunia, dan peristiwa satu jam terus kekal sebagai pemacu utama gerakan kini lebih besar. Acara ini diadakan di seluruh dunia dan diadakan pada penghujung bulan Mac

Earth day 2014 tshirt

Earth day 2014 tshirt

setiaptahun itu menggalakkan individu, komuniti, isi rumah dan perniagaan untuk mematikan lampu yang tidak diperlukan selama sejam sebagai simbol untuk komitmen mereka untuk planet ini. Earth Hour 2013 adalah disambut pada 23 Mac, 2013. Earth Hour 2014 dijadualkan pada hari Sabtu, 29 Mac, 20:30-09:30 semasa waktu tempatan peserta.

Categories: nasional
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s