Home > agama, gaya hidup > Wanita Syiah, dia dah 3 kali nikah mutaah, untung lelaki itu

Wanita Syiah, dia dah 3 kali nikah mutaah, untung lelaki itu

September 8, 2013 Leave a comment Go to comments
Suhana

Suhana

Wanita melayu yang mengikuti ajaran syiah ini, ini sudah 3 kali nikah, ia memberikan diri dia utk di mutaah kan di ratahkan , semata mata untuk mendapatkan keredhaan allah, Apabila kita berada di situasi ini.. yakni sebagai pengikut ahlul bait syiah kita merasa kita di atas jalan yang benar yang syumul dan tidak mustahil mereka akan mentaati segala apa yang terkandung di dalam doktrin syiah tersebut. teringat Kisah bagaimana Ulama Iran tidak mampu memberi anak nya nikah mutaah apabila ada lelaki ingin mengawini anak nya secara mutaah, begitu juga cerita cerita terhadap Mullah mereka, tidak mampu memberi anak perempuan mereka nikah mutaah, menyebabkan orang ramai marah, agama apakah ini, ada double standard, kemudian keluarlah fatwa, anak mullah tidak boleh di mutaah kan,

Mullah

Mullah

Kuala Lumpur: Selipar terpakai, duit RM2, sudu, buku atau apa saja barang yang ada ketika majlis akad nikah dijalankan, boleh dijadikan mas kahwin. Lebih memalukan, ada antara pernikahan itu hanya sah selama 30 minit. Selepas tempoh itu, pasangan berkenaan akan bercerai secara automatik.

Majlis pernikahan secara mutaah (kontrak) ini mungkin perkara biasa di negara yang majoriti penduduknya pengikut Syiah seperti Iran dan Iraq. Bagaimanapun, pernikahan yang sekadar mahu menghalalkan zina ini turut berlaku di Malaysia.

 ini diakui Suhana, 34, yang pernah tiga kali bernikah secara mutaah sepanjang dua tahun menjadi pengikut Syiah sebelum bertaubat setahun lalu.

Katanya, kali pertama dia berkahwin secara mutaah untuk tempoh empat bulan, kedua tiga minggu dan kali ketiga bagi tempoh dua bulan.

Suhana berkata, dia yang sebelum itu janda anak tiga, dipelawa mengikuti kumpulan Syiah itu menerusi kenalan lelakinya yang juga rakan perniagaan.

http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Seliparterpakaijadimaskahwin/Article/index_html

Wanita syiah di indonesia, adakah mereka sedia di mutaah kan

Wanita syiah di indonesia, adakah mereka sedia di mutaah kan

Advertisements
Categories: agama, gaya hidup
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s