Home > dunia, Syria/Iraq > Syria: Penduduk tidak puas hati dengan para pejuang di Aleppo

Syria: Penduduk tidak puas hati dengan para pejuang di Aleppo

December 12, 2012 Leave a comment Go to comments

Para pejuang tidak ada pilihan, penduduk Alepopo harus menerima nya.

Para pejuang mencari dan memburu Snipers di bandar Aleepo yang di tadbir Syria, meresahkan orang ramai kerana jet akan melepaskan bomb di kawasan yang di syaki ada PAra pejuang, menyusahkan kerja harian para penduduk

Para pejuang mencari dan memburu Snipers di bandar Aleepo yang di tadbir Syria, meresahkan orang ramai kerana jet akan melepaskan bomb di kawasan yang di syaki ada PAra pejuang, menyusahkan kerja harian para penduduk

Al Jaazera Aleppo, Syria – Pada permukaan, kehidupan kelihatan normal dalam daerah dipegang p

embangkang di Aleppo, modal komersial Syria dilanda peperangan. Ramai sibuk pasaran pek, dan trafik congests jalan utama.

Tetapi tempat kejadian kehidupan biasa adalah berbahaya menipu, pada bila-bila masa yang diberikan jet pejuang Syria atau shell meriam boleh menyerang pusat bandar dan bakar yang normal yang tidak menentu.

Beberapa orang Syria, bagaimanapun, mengadu tentang serangan dan udara terkenanya di sini hari ini. Kebimbangan utama mereka menyediakan keluarga mereka dengan makanan.

“Kita tidak boleh mencari roti dan apabila kita lakukan, kita tidak mampu untuk membayar untuk itu. Harga telah meningkat sekurang-kurangnya tiga kali ganda,” pemastautin Mohammed Ali memberitahu Al-Jazeera.

Beliau menyalahkan pemberontak untuk kesengsaraan beliau. “Mereka berjanji bahawa mereka akan memastikan bahawa komoditi asas boleh didapati. Mereka tidak mampu untuk berbuat demikian. Mereka tidak walaupun subsidi harga,” katanya. “Para pemberontak harus menghilangkan rasuah di bandar sebelum mereka berjuang pertempuran di tempat lain.”

Ramai penduduk bandar merasakan dengan cara yang sama, dengan kritikan sedikit terhadap kerajaan Syria kini terdengar dalam perbualan di jalan-jalan. Malah, kemarahan awam kini teguh ke arah pasukan pemberontak.

http://link.brightcove.com/services/player/bcpid1659202291001?bckey=AQ~~,AAAAmtVJIFk~,TVGOQ5ZTwJaOnnPgAFUa3RPnyd849QP8&bctid=2027182087001

Apabila sebuah pusat kewangan yang berkembang maju, Aleppo adalah tidak lagi mebnajdiu sepatutnya. Pemberontak menyerbu bandar pada pertengahan bulan Julai dan dapat menubuhkan pangkalan di pinggir bandar, terutamanya di Kejiranan Sunni. Pembangkang Syria terutamanya terdiri Sunni, tetapi multi-etnik dan multi-kelas make-up Aleppo tidak sentiasa bekerja bersama untuk pejuang pemberontak untuk memberi manfaat kepada perjuangan.

Advertisements
Categories: dunia, Syria/Iraq
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s