Home > dunia, nasional > commando training Malaysia GGK yang brutal

commando training Malaysia GGK yang brutal

September 13, 2012 Leave a comment Go to comments
Training komando GGK yang brutal

Training komando GGK yang brutal

Kisah bagaimana komando gerak khas menjalani latihan yang gila, mereng, insane, tak masuk akal, bagaikan menyusahkan diri semata mata untuk mendapatkan green baret dan menjadi kan mereka dikenali sebagai askar elit terbaik di Malaysia. Dalam training ini ggkmereka di sepak terajang jika gagal mematuhi arahan atau jika ditangkap, Ambulance sentiasa disediakan, sesiapa yang sakit, demam atau cedera, automatic akan disingkir kan,  latihan ni bukan sahaja menguji fizikal tetapi mental yang 100% kental, saya menberikan 5 bintang***** untuk rancangan history channel ini.

GGK commando force, untuk menjadi elit green baret, 13 minggu, ia bukan 13 hari, latihan yang brutal, siksa, hampir separuh daripada mereka pasti gagal dalam latihan komando ini, merangkumi dari darat udara dan laut, hanya ujud 3500 komando sahaja yang ada di bumi Malaysia sekarang ini. Jika ada yang telah melepasi ujian berat yang gila ini, sehingga tamat, belum tentu lagi mereka akan di kurniakan Green baret yang amat berprestij ini. Hanya mereka yang terbaik antara yang terbaik sahaja di pilih. Walaupon ‘gila’ latihan komando ini dan ia pertama kali didedahkan kepada umum,(walaupon tidak semua didedahkan) kita percaya akan lebih ramai akan membuat permohonan untuk menjalani latihan ini, kerana apa? kerana mereka semua memang gila! ayuh

A tribute to Malaysian Armed Forces special ops on joint counter-terrorism task forces known as SOPASAS (Sel Operasi Pasukan Khas) or Joint Anti Teror Task Forces which consists of Grup Gerak Khas, PASKAL and PASKAU.

tentera darat udara dan laut malaysia

Categories: dunia, nasional
  1. Anonymous
    November 28, 2013 at 4:45 pm

    kalau cuma nak jalankan latihan shaja boleh tak !

    Like

  2. Amit Barman
    March 18, 2013 at 11:01 am

    I want to join.how to prosses.

    Like

    • March 21, 2013 at 9:15 pm

      syarat nya kena masuk askar dahulu.

      Like

  3. Anonymous
    March 7, 2013 at 4:27 pm

    Hnya jiwa patriotik serta minat 200% sesuai kerjaya ni.TABIK SPRING!

    Like

  4. February 28, 2013 at 3:19 pm

    Kalau diberi peluang saya mahu masuk latihan komando ne..cabaran macam ne lah yang saya
    Impikan.agi idup agi ngelala.saya ak iban..

    Like

  5. muhd nazim bin mohd rasdei
    February 5, 2013 at 9:02 pm

    aq rasa nak join la comando

    Like

  6. ismail
    February 3, 2013 at 10:14 pm

    hanya mereka yang semangat yang jiwa kental je.. yang mohon latihan komando ni!!!!!!!!!!!!!!

    Like

  7. kumando
    November 24, 2012 at 10:39 am

    Latihan asas ni tak tjk semua..sebenarnya lebih teruk. Kalau tjk takut ada ahli politik yg bising psl tk paham. Btw selepas tmt latihan asas dan dpt beret comando…pembelajaran berterusan sehingga 6 tahun… utk pelajari pelbagai kepakaran sambil lakukan tugas sebenar. Selepas 6 thn baru mereka diiktiraf sbg comando sejati..kira peringkat master la…msk tahun ke8…yg terbaik akan terpilif utk msk regimen yg paling elit dlm comando tu sendiri..rejimen 11 comando…dlm tu pun ada byk cabang…dan pembelajaran berterusan lg…kira deorang ni mcm pembunuh profesional la

    Like

  8. Anonymous
    September 14, 2012 at 8:16 am

    Memang gila lah latihan ni…

    Like

  1. April 14, 2014 at 7:55 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s