Home > dunia > Gereja dirosakkan dalam jenayah kebencian meluap zionis Israel

Gereja dirosakkan dalam jenayah kebencian meluap zionis Israel

September 5, 2012 Leave a comment Go to comments

Vandalisma terjadi lagi, Sekali ini mereka membakar pintu sebelah barat sebuah gereja Katolik Baitulmuqaddis pada Selasa dan menconteng dinding  ‘Jesus is a monkey’ anti-Kristian yang jelas, polis dan saksi berkata, ini telah meletakkan tekanan ke atas pihak berkuasa untuk mengambil tindakan yang kuat. dan kata kata polis ini hanya menyedapkan hati yang mana pihak berkuasa tempatan yang selalu mereka memberi tekanan dengan mengatakan biara gereja ini haram, tanpa kelulusan dan ingin merobohkan nya,

Sememangnya nabi terakhir bagi umat yahudi ialah Musa a.s, dan nabi nabi selepas Musa adalah palsu, haram dan harus di benteras. Suatu ketika ia aman damai ketika bersama penduduk Islam  dan hari ini apabila penduduk islam di usir dan kaum pendatang haram yahudi datang dengan rumah rumah treler mereka, keadaan amat tidak tenteram, kedamaian telah tiada lagi.

by AFP

“Satu pintu kayu biara telah dibakar olehpelampau Yahudi yang tidak dikenali dan slogan ‘Isa adalah monyet’ telah disembur pada dinding” biara Trappist dalam Latrun, jurucakap polis, Micky Rosenfeld kepada AFP.

Biara Trappist Latrun terletak 15 kilometer (10 batu) barat Yerusalem di sempadan antara Israel dan Tebing Barat yang diduduki keras oleh garis gencatan senjata 1949, dan merupakan salah satu yang monastik paling terkenal Tanah Suci untuk umat kristian.

Seorang pendeta Trappist kelihatan pada grafiti membaca dalam bahasa Ibrani, “jaminan bersama, Ramat Migron dan Maoz Ester” (penempatan Tebing Barat), yang telah disembur pada dinding biara Katolik Latrun Kristian antara Jerusalem dan Tel Aviv pada September, 2012, selepas sesorang yang tidak dikenali menetapkan pintu biara dibakar dan merosakkan dinding. (AFP)

Di samping grafiti anti-Kristian, perkataan “jaminan bersama” serta “Ramat Migron” dan “Maoz Ester” semburan dicat dalam oren pada dinding biara.

Ester Maoz dan Migron Ramat kota kara penyelesaian liar Yahudi di Tebing Barat. Polis Israel telah memusnahkan dua struktur di Ramat Migron minggu lepas.

Israel considers settlement outposts built without government approval to be illegal and often sends security personnel to demolish them.

Kerajaan Israel menganggap kota kara penyelesaian yang dibina tanpa kelulusan kerajaan ini haram dan sering menghantar kakitangan keselamatan untuk merobohkan mereka.

Pada hari Ahad, Israel telah memindahkan 50 keluarga daripada apa yang Tebing Barat  selaras dengan perintah mahkamah. Polis berkata, mereka telah bersedia untuk menghadapi tindakan balas.

Tetapi penduduk Migron menyertai dalam mengutuk serangan terhadap biara Latrun. “Sebarang serangan terhadap institusi agama, atau mana-mana Migron di dunia, adalah dilarang dan tidak bermoral,” kata jurucakap masyarakat berkata dalam satu kenyataan.

Advertisements
Categories: dunia
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s