Home > agama, Syria/Iraq > Kem pelarian di arah bomb oleh Bashar al assad

Kem pelarian di arah bomb oleh Bashar al assad

Setelah mengetahui pelarian Palestin antara yang mereka yang bersama tentera pembebasan yang menyerang askar Syria, mereka tanpa belas kasihan mengebomb artileri betul betul di kem pelarian dan membunuh 21 palestin on the spot.

Assad mengarahkan kem pelarian YArmuk di bomb , khamis malam sehinggalah jumaat pagi, 21 mati,

Sekurang-kurangnya 21 orang awam telah terbunuh pada hari Jumaat dalam serangan oleh angkatan rejim Syria di kem pelarian Palestin Yarmuk di ibu negara Syria, Balai Cerap Syria bagi Hak Asasi Manusia berkata pada hari Jumaat.

“Bilangan orang yang dibunuh oleh serangan mortar ke atas kem pelarian Palestin Yarmouk telah meningkat kepada 21, dua yang terkorban adalah orang kanak-kanak. empat badan kekal yang tidak dikenali, “pemerhati yang dilaporkan.

Pemerhati berkata peluru mortar menyelar ke dalam kem, di pinggir selatan Damsyik, pada malam Khamis, sebagai rejim Presiden Bashar al-Assad menekan usaha untuk menghancurkan pemberontakan yang meletus hampir 17 bulan lalu.

Balai Cerap pengarah Rami Abdel Rahman berkata serangan berlaku sebagai pertempuran dibakar antara tentera kerajaan dan pejuang pembangkang di kejiranan berdekatan Damsyik daripada Tadamun.

“Kami menuntut satu penyiasatan antarabangsa. Kita tidak tahu asal-usul daripada serangan, “kata Abdel Rahman kepada AFP di Beirut di telefon.

 

Advertisements
Categories: agama, Syria/Iraq
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s