Home > agama, dunia, Syria/Iraq > Puak syiah meletopkan bomb yang di pasang di 13 daerah, bandar membunuh 91 0rang

Puak syiah meletopkan bomb yang di pasang di 13 daerah, bandar membunuh 91 0rang

 

Bom di pasang oleh puak Syiah di Saadiyah, Khan Beni Saad, Kirkuk, Tuz Khurmatu dan Dibis, 91 mati on the spot dan beratus cedera

Gelombang serangan secara sistematik Puak Syiah di Baghdad dan di utara Iraq membunuh 91 orang sunni di hari dahsyat di Iraq dalam tempoh lebih dua tahun. Amat mendukacitakan, Beginilah syiah yang amat tidak boleh di percayai. Dipercayai selepas ini puak sunni akan membuat mesyuarat dan pasti akan ada pembalasan sebelum hari raya idil fitri kelak.

Pegawai berkata sekurang-kurangnya 172 orang cedera akibat 21 serangan yang berlainan yang dipasang di 13 bandar, memecahkan suasana Ramadhan yang tenang di kawasan sunni bermula pada hari Sabtu bulan suci umat Islam berpuasa Ramadan. Inilah akibatnya jika kita mempercayai syiah, bagi mereka daging dan nyawa orang sunni ada lah halal, Di Malaysia mereka seramai 10 ribu orang penganut syiah.
Dalam serangan dahsyat hari ini, Puak syiah memasang bom bom yang banyak di percayai datang dari Iran dan diletakkan di tepi tepi jalan dan bom kereta, diikuti dengan serangan berani mati yang mensasarkan balas kecemasan, di bandar Taji membunuh sekurang-kurangnya 42 orang dan 40 yang lain cedera, menurut dua pegawai perubatan.

Categories: agama, dunia, Syria/Iraq
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s