Home > dunia, gaya hidup > Perniagaan kecilan dan akhirnya membuatkan mereka jutawan

Perniagaan kecilan dan akhirnya membuatkan mereka jutawan

Ideas That Made $100 Million, Perniagaan kecilan dan akhirnya memuatkan mereka jutawan – Jualan mereka  melebihi 100 juta keatas

Jadi apa yang diperlukan untuk membuat $ 100 juta? Anda mungkin terkejut.

Saya mempunyai satu perniagaan yang hendak dibuat, (hartanah) tiada risiko, memerlukan 700 ribu, siapa berminat sila message saya, pulangan 3percent , setahun 65 ribu, x 13 tahun.plus bonus. (pulangan lebih tinggi dari bank)


Chris dan Robin Sorensen – Firehouse Subs (restoren)

Ahli bomba, SubsChris dan Robin Sorensen kedua-duanya anggota bomba di Florida apabila mereka datang dengan idea untuk membuka kedai sandwich yang berdasarkan 200 tahun sejarah keluarga mereka melawan kebakaran. Pada tahun 1994, saudara-saudara meminjam pada kad kredit milik Robin dalam undang-undang kecil dan membuka kedai pertama mereka, dihiasi dengan peralatan kebakaran.  diilhamkan oleh nama-nama seperti “Hook & Ladder” dan “Syarikat Engine.” Robin bekerja di kedai manakala Chris terus bekerja sambilan di jabatan bomba.

Hari-hari ini kedua-dua Sorensens telah meletakkan hari pemadaman mereka di belakang mereka. Firehouse Subs kini perniagaan francais yang berkembang, dengan 514 lokasi korporat dan francais di seluruh Amerika Syarikat – dan nombor terus berkembang. Syarikat itu merancang untuk meneruskan pengembangan di Timur, Tengah dan Barat Daya pada tahun 2012.

Pada tahun 2011, Firehouse Subs telah mencatatkan $ 284,9 juta dalam jumlah jualan

Mary Ellen Sheets- Two Men and a Truck (penghantaran)

Two Men and a Truck , Mary Ellen tidak pernah membayangkan bahawa pengangkutan sampah akan bertukar menjadi sebuah syarikat berjuta-juta dolar. Pada awal tahun 1980-an, Two Men and a Truck, Jon dan Brig Sorber yang mula melakukan kerja untuk penduduk tempatan , menggunakan trak pikap mereka untuk mengangkut sampah dan semak samun orang dan mengambil perabot.

Sebaik sahaja anak  lelakinya pergi ke kolej, telefon berdering. Jadi Mary Ellen mengupah dua orang lelaki dan membeli trak lain untuk $ 350. Pada mulanya ia adalah hobi, tetapi oleh itu lewat 1980, beliau berhenti kerja untuk memberi tumpuan kepada perniagaan sepenuh masa. Beliau juga membuat satu lagi keputusan yang berubah-ubah kehidupan: dia membuat keputusan untuk francais.

Hari ini, Two Men and a Truck mempunyai 224 lokasi di 34 negeri. Brig Sorber telah menggantikan ibunya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif, tetapi Mary Ellen masih berkhidmat di lembaga pengarah dan Jon Sorber adalah seorang eksekutif dengan syarikat itu. Pada tahun 2011, Two Men and a Truck menjalankan 353.761 pergerakan pengankutan  dan mempunyai sebanyak $ 220 juta dalam jualan.

Bert dan John Jacobs –  Life is Good (pakaian)

Life is good- Bert dan John Jacobs direka pertama mereka t-shirt pada tahun 1989 dan hawked mereka ke atas jalan-jalan di Boston dan di kolej-kolej di sepanjang Pantai Timur. Tetapi selama lima tahun, kejayaan terurai. Kemudian, pada tahun 1994, mereka mendapat idea untuk menggunakan reka bentuk angka kartun yang dipanggil Jake dan moto Rakyat seolah-olah menerima mesej yang mudah optimis “Hidup adalah baik.”  (Life is Good )- Baju baju ini hit di pameran jalan tempatan dan peruncit kemudian menjadi berminat.
Dan kehidupan pasti baik untuk Bert dan John Jacobs. Perniagaan semakin pesat membangun, dengan 2011 jualan akan datang dalam kira-kira $ 100 juta.

Sara Blakely – Spanx,  Panty (pakaian dalaman)

Sara Blakely memotong bawah pantyhose beliau dan disitu bermula lah idea Spanx dilahirkan. Berbekalkan $ 5.000 duit dalam simpanan, Blakely membuat penyelidikan dan menulis paten untuk pantyhose tanpa asas dan memandu di sekitar North Carolina kepada pemilik kilang dan mengemis untuk membuat produk itu. Mereka  memberitahunya ia tidak akan menjual, tetapi satu pemilik memutuskan untuk mengambil satu peluang dan membantu beliau membuat “idea gila.” ini

Pada tahun 2000, prototaip itu telah disempurnakan dan dia mula bergerak sehingga kepada pembeli gedung mewah. Dalam tempoh tiga bulan pertama, beliau telah menjual lebih 50,000 pasang dari belakang kediamannya. Sekarang, “idea gila”-nya telah berkembang untuk merangkumi pelbagai produk yang dijual di seluruh dunia, dan Blakely telah melonjak tinggi. Pada bulan Mac, beliau mendarat di senarai bilionair Dunia Forbes 2012, yang dianggarkan hasil syarikat pada hanya di bawah $ 250 juta.

Geoff, Dave dan Catherine Cook – myYearbook (social network)

Dave dan Catherine Cook baru sahaja berpindah ke sebuah sekolah tinggi yang baru apabila mereka datang dengan idea buku tahunan dalam talian untuk bertemu rakan-rakan baru. Untuk memulakan, mereka berpaling kepada saudara mereka, Geoff Cook, yang telahpun bermula dan menjual perniagaan semasa di kolej. Pada tahun 2005, Geoff menjadi pelabur pertama dan Ketua Pegawai Eksekutif myYearbook. Dalam tempoh sembilan bulan pertama, laman web ini mempunyai 1 juta pengguna. Sebagai sebuah syarikat berkembang, ia telah meninggalkan alam sekolah menengah dan mula menghubungkan diri dengan orang ramai secara umum.

Pada bulan November 2011, laman rangkaian sosial Quepasa membeli myYearbook untuk $ 100 juta dalam bentuk tunai dan saham, dan pada bulan Jun myYearbook tahun ini telah dijenamakan semula sebagai MeetMe. Ketiga-tiga adik-beradik masih bekerja di syarikat itu, dengan Geoff Cook sebagai Ketua Pegawai Eksekutif.

Langkah seterusnya amat besar untuk MeetMe, penggabungan dengan Quepasa, yang akan membawa bilangan 40juta-80juta pengguna, menurut Geoff Cook.

Categories: dunia, gaya hidup
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s