Home > pendidikan > GiatMara pengambilan 2013 (jan-julai)

GiatMara pengambilan 2013 (jan-julai)

 

Kepada ibubapa biduman , dan pelajar yang ingin mengikuti kursus di giatmara terpilih, borang sudah boleh di ambil di pejabat latihan negeri masing masing, dan boleh di hantar bila bila masa dari sekarang untuk pengambilan tahun 2013/intake 2013
Sila hubungi untuk keterangan lanjut, terus kepada pegawai bertugas – GIATMARA Sendirian Berhad
Wisma GIATMARA, No 39, Jalan Medan Tuanku, 50300 Kuala Lumpur.

http://www.giatmara.edu.my/p/permohonan-online.html

Tel: 03-2691 2690

-Pengambilan untuk tahun 2013 ialah pada Januari dan Julai (2x setahun shj)

Sila lawati homepage ini sebelum bertanya soalan, klik ikut negeri anda http://www.giatmara.edu.my/p/maklumat-latihan.html

Klik senarai mana kursus yang anda minati dan lihat adakah kursus tersebut ada berdekatan bandar anda. Semua orang mampu untuk mengambil kursus ini, janji dia boleh 3M, iaitu menulis membaca dan minat. Giatmara hanya menyediakan tempat belajar sahaja, Giatmara tidak menyediakan tempat tinggal untuk pelajar. (kena cari sendiri, belanja sendiri semuanya sendiri)

-SENARAI MENGIKUT KLUSTER

Pilih kursus apa yg anda minati
KOMPUTER & IT
PERCETAKAN
FABRIK
MEKANIKAL
ELEKTRONIK/MEKATRONIK
SENIBINA
PENGANGKUTAN
ELEKTRIKAL
HAIRDRESSING & COSMETOLOGY
KULINARI
HOSPITALITI

SENARAI MENGIKUT NEGERI

Pilih negeri tempat anda hendak belajar atau berdekatan untuk belajar.
PERLIS
KEDAH
PULAU PINANG
PERAK
SELANGOR
WILAYAH PERSEKUTUAN
MELAKA
NEGERI SEMBILAN
JOHOR
PAHANG
TERENGGANU
KELANTAN
SARAWAK
SABAH

PEMBUATAN

KONSEP LATIHAN
Program Latihan 1 Malaysia GIATMARA adalah merupakan  latihan / kursus kemahiran berkonsepkan pembelajaran sepanjang hayat (Lifelong Learning / 3L) yang dilaksanakan di GIATMARA secara Modular.

KUMPULAN SASAR
Program Latihan 1 Malaysia GIATMARA adalah terbuka kepada semua lapisan masyarakat namun keutamaan kepada:

  • Golongan yang berdaftar dengan e-kasih (focus group)
  • Ibu/Bapa tunggal · Orang Kurang Upaya (OKU)
  • Pekerja Industri / Kilang
  • Pesara
  • Komuniti Setempat
  • Lain-lain yang bersesuaian

SISTEM LATIHAN

  • Kelayakan 3M (Menulis, Membaca & Minat)
  • Simple & Fleksibel-dilaksanakan mengikut kesesuaian masa dan modul
  • Sistem Modular
  • 80% Amali & 20% Teori
  • Open entry / exit

SYARAT  – SYARAT PERMOHONAN

  • Warganegara Malaysia
  • Tidak Uzur
  • Umur 15 tahun ke atas
  • Minat dalam bidang yang dipohon
  • Lain-lain perkara yang menyokong permohonan

CAJ/YURAN

  • RM1.00/Jam bagi Program Asas
  • RM2.00/Jam bagi Program Pertengahan

JANGKAMASA DAN PELAKSANAAN

  • Berdasarkan modul yang digunakan
  • Maksima 8 Jam sehari termasuk 1 Jam rehat samada dilaksanakan: -
  • Kelas Malam
  • Cuti / Hujung Minggu

BORANG PERMOHONAN
Borang-borang permohonan boleh didapati secara percuma  melalui:

  1. Muat turun di sini “BORANG PERMOHONAN LATIHAN 1MALAYSIA-GIATMARA”
  2. Datang sendiri ke GIATMARAberhampiran
  3. Hubungi Pejabat GIATMARA Negeri di alamat serta nombor telefon seperti “DISINI”
About these ads
Categories: pendidikan
  1. alin
    November 13, 2012 at 1:15 pm

    Maaf nk tanye psl caj/yuran..
    Knp mst ad caj?

    • November 16, 2012 at 10:21 am

      memang kena yuran tapi ia minimum shj

      • Anonymous
        January 2, 2013 at 1:52 pm

        Mule masuk giatmara bulan januar 2013 bpe hr bulan

    • March 28, 2013 at 5:04 pm

      salam?sy nk tnye, klau sy stay klantan tpi sy nk ambik dkat kuantan bleh? mknanye nye sy xambik dkat negeri sy… bleh x?? harap jawab ye..

    • zur'ain
      April 18, 2013 at 8:23 am

      salam bang..nk tnya ckit nie.,klau pemohon yg dh x sklah@yg b’hnti skolah bleh x memohon giatmara??n brapa lme msa d ambil utk pembelajaran nie???

      • sasa
        May 30, 2013 at 12:25 pm

        boleh dik..tp kne ikut syarat umur yang tertera di atas…kursus yang ditawarkan dekat giatmara berlainan..mcm kat giatmara jengka ade 3 kursus..menjahit,mengetuk mengecat dan automotif..kalau menjahit tempoh 6 bulan…mengetuk mengecat pn 6 bulan,tp automotif 1 tahun..

      • zur'ain
        June 1, 2013 at 8:31 pm

        asalam bang..bg yg umur 17 thun yg dh b’hnti sklah lyak x memohon..,???..bg khusus mekanikal brpe lme mse d ambil.???

  2. shera acha
    November 15, 2012 at 2:10 pm

    saya nak tanya..yang pasal yuran 2 event kita amek 8 jam kite kne bayar perjam harganya ya ?

    • November 16, 2012 at 10:23 am

      ia,,, sila hubungi no tertera di atas

    • November 20, 2012 at 2:53 am

      kena gi sana, saya tidak tahu, atau call shj no tertera di situ, mudah

  3. Anonymous
    November 16, 2012 at 8:32 pm

    kalo bukan warga negara bole masuk ke????

    • November 20, 2012 at 2:54 am

      soalan bagus, tapi saya tidak tahu, sila call no ter sebut

    • November 8, 2013 at 9:23 pm

      Hanya untuk warganegara sahaja – Pegawai Latihan Kemahiran Tekstil&Apparel

    • November 8, 2013 at 9:25 pm

      sekiranya anda bukan warganegara anda disarankan untuk menghubungi mana mana pusat swasta bertauliah seperti kolej komuniti mereka juga ada menawarkan pelbagai kluster menarik

  4. Anonymous
    November 20, 2012 at 4:02 pm

    kursus apa yang ditawarkan…

  5. Anonymous
    November 22, 2012 at 9:11 pm

    Kat seremban ade x program ni??

  6. Anonymous
    November 28, 2012 at 2:28 am

    adakah borang masih dibuka dan bilakah tarikh tutup giatmara…dah adakaah ia boleh ulangalik ke rumah dan adakah benar akan mendapat elaun

    • November 28, 2012 at 11:05 am

      masih terbuka, cepat ambik borang , niat belajar,, boleh ulang alik, elaun elaun jgn di pikirkan, tapi ada, yg penting belajar, ilmu lebih mahal dari elaun

      • May 17, 2013 at 6:32 am

        maaf bang. . .ble tnya skit. . .prlu keptusan pmr atau spm jgk karh klau mw msuk giatmara ney bang. . . .

      • May 24, 2013 at 9:33 pm

        ia sila bawa keputusan segala, syarat kemasukan giatmata hanya memerlukan 3M apakah 3m itu, membaca , menulis dan minat,
        tiada pmr tiada upsr, tiada spm, layak memasuki giat mara

      • kaven matthew
        July 16, 2013 at 12:31 pm

        bila senarai nama giatmara keluar

  7. Anonymous
    December 1, 2012 at 10:57 am

    salam macam mana nak moho online…

    • December 2, 2012 at 4:15 pm

      tiada permohonan online, yang ada hanya borang online, pelajar kena datang sendiri ke pusat pusat Giat mara negeri, mudah sahaja, di sana juga ada borang, isi dan hantar pada masa yang sama, 5minit settle

    • November 8, 2013 at 9:49 pm

      Anda boleh layari website rasmi kami di giatmara dan permohonan menggunakan aplkasi firefox atau monochorome.

  8. alin
    December 4, 2012 at 4:29 pm

    Maaf nk tnye..
    Paling lewat panggilan tuk msk giatmara jun julai ble??

    • December 7, 2012 at 12:25 am

      anda carik sendiri tak kuasa ngan org action ni, walaupon saya ada jwpan utk itu

      • Si Burung Biru
        January 1, 2013 at 8:26 pm

        Laa , dah kau admin blog ni.. mesti lah orang akan tnye kau macam-macam ;)

  9. Juitin Yumboris
    December 4, 2012 at 4:33 pm

    kalau memohon sekarang, adakah pengambilan nya untuk Januari atau Julai?

    • December 7, 2012 at 12:24 am

      kalau mohon sekarang ia adlaah untuk intake Januari 2013

  10. December 5, 2012 at 11:24 am

    Assalam pemohonan untuk Julai buka lagi ke

    • December 7, 2012 at 12:23 am

      untuk Julai 2013 belum kuar lagi, kena tunggu dalam bulan april mei jun anda sudah boleh mengisi borang dan hantar terus utk JUlai-2013

  11. Rosayu binti Ahmad
    December 6, 2012 at 9:28 pm

    Saya seorang ibu tunggal yg mempunyai 5org anak 16, 15, 12, 3 & 8bln…saya berminat utk menyertai kursus2 yg dianjur kan oleh giat mara..saya hanya blh meyertai kursus pd hujung minggu @ malam..kerana skrg sy berkerja dgb syarikat swasta secara kontrak..sy sgt berharap dgn mengikuti kursus dr gian mara dpt membantu daya apabila kontrak kerja sy habis, saya betminat dlm bidang spa dan kecantikan, sekian terima kasih

    • December 7, 2012 at 12:31 am

      ia anda layak utk mengikuti kursus ini, anda boleh hubungi no Tel: 03-2691 2690 utk keterangan lanjut yang lebih lanjut, utuk mengethui dimana kursus kecantikan yang paling berhampiran dengan anda, syabas wlaaupon anda sudah berumur masih ingin belajar,

  12. Anonymous
    December 8, 2012 at 1:32 pm

    dulu sy ada gi kursus yg 1 minggu… mcm nak nohon…

  13. Anonymous
    December 8, 2012 at 8:29 pm

    salam . nak tanya tarikh tutup permohonan bila ya ?

    • December 8, 2012 at 10:44 pm

      tarikh tutup saya taktahu, sila call no 03-26912690

  14. Anonymous
    December 9, 2012 at 2:45 pm

    aq mnt kursus ni,tp aq ambk result spm bln mac…so cm na mw msuk ni..??? kn pngmbiln bln jan,gpn aq nk ambil awl krusus ni..???

  15. December 9, 2012 at 2:48 pm

    aq mnt ngan krusus giatmra ni,tp result aq kluar bln mac ni…pdhal penambilannya bln jan…aq mw awl msuk krusus ni….cm na ya..?

    • December 9, 2012 at 6:59 pm

      takperlu tunggu result,,,terus sahaja memohon, tiada keperluaan dalam, kelayakan srp spm stp sta dan sebagainya. janji boleh membaca dan menulis,

  16. enab
    December 9, 2012 at 6:44 pm

    Terima kasih, saya sgt excited. Maklumat yg lengkap:)

  17. syahrul
    December 10, 2012 at 11:32 pm

    kalau nk mintak giatmara dekat pekan pahang borang hantar ke mana??

    • December 12, 2012 at 7:01 pm

      boleh hantar sahaja di pekan, atau di kuantan (giatmara negeri)

  18. nadira
    December 13, 2012 at 2:18 pm

    nak hantar borang program latihan 1 malaysia ni dekat mane…

    • December 13, 2012 at 10:24 pm

      hantar ker pejabat negeri, giat mara Ipoh, bawak je dokumen SRP/PMR dan sewaktu dnegannya. Tak ada pon takper,, janji boleh membaca, menulis jika ada, jgn lupa photostat i.c, isi borang sana pon boleh, 5 minit settle

  19. nadira
    December 13, 2012 at 2:19 pm

    saye duduk area ipoh

  20. nadira
    December 13, 2012 at 2:20 pm

    dan ape dokumen yang perlu dihantar bersama borang???

  21. Anonymous
    December 14, 2012 at 3:38 pm

    nk print borang htm putih ke or biru???keliru………….

  22. norfathiah
    December 14, 2012 at 3:40 pm

    nk print borng hitm putih or biru?keliru la.,….

    • December 15, 2012 at 8:13 pm

      hitam putih,

    • norfathiah
      December 16, 2012 at 2:49 pm

      hry 2 sy dh hntr borng biru dkt giatmra bandr al-muktafibillh shah tp xde respon ape2 pun..adkh prmhnn sy dtolk?????

  23. dheart
    December 14, 2012 at 8:29 pm

    maaf..kalau nk apply yg jauh sikit dri tmpt tggl..xde asrama ke??

    • December 15, 2012 at 8:14 pm

      asrama kena carik sendiri jika jauh, biasa diaorg sewa rumah,, mmg akan ada yg duduk luar. apply dulu

  24. muhd hafiz bin amerudin
    December 15, 2012 at 9:16 pm

    asrama x di sediakan ke??? saya kalau boleh nak duduk asrama supaya senang
    saya nak duduk sana ,,

  25. December 16, 2012 at 3:48 pm

    saya berminat setai kursus digiatmara boleh hantar ke GMAIL saya ?

  26. norfathiah
    December 16, 2012 at 5:24 pm

    hry 2 sy dh hntr borng biru dkt giatmra bandr al-muktafibillh shah tp xde respon ape2 pun..adkh prmhnn sy dtolk?????

  27. leonlee
    December 18, 2012 at 10:03 am

    saya nak tanja sikit…borang itu kena hantar ke mana?adakah tempat yang saya nak belajar kena hantar borang itu ke tempat yang saya mau ?atau macam mana?

  28. arshiera binti mohd marzuki
    December 18, 2012 at 1:01 pm

    saya nak sertai giatmara..apa kursus yang ditawarkan disarawak dan dapat kah kalau saya mengambil kursus itu sambil saya bekerja?..

  29. cyqin
    December 18, 2012 at 5:34 pm

    Kalau sya masuk giatmara , slalunya berapa bulan ……. nak habiskan kos ni?
    Saya nak ambik kos ni di sarawak … sblm nak pergi kl…
    Please jwb …..

    • atieqah
      January 12, 2013 at 4:52 pm

      assalamualaikum , saye nak tnye la klau saye nak buat permohonan ,dlm giatmara boley tx ?

  30. aishah
    December 19, 2012 at 8:40 pm

    Assalamualikum ,
    nak tanyaa , tak boleh kah mohon melalui online sahaja ?

  31. alicia
    December 20, 2012 at 4:26 pm

    bleh sya thu kat giat mara ni ada bdang apa yg akn dtwarkan?

  32. shasha
    December 20, 2012 at 4:32 pm

    blh saya tahu ,..,bila tarikh pndaftaran untk intake jan ni?

  33. latifah
    December 22, 2012 at 12:19 pm

    bila habis belajar kat giatmara nie ada peluang sambung belajar tak……..

  34. nurmanja alias
    December 25, 2012 at 2:42 am

    saya minat sertai kursus di giatmara.jd bagaimana cara hendak saya memohon kursus tersebut?boleh hantar ke gmail saya tak?

  35. nurfadilah
    December 26, 2012 at 10:07 am

    saya nak tanya.bagaiman ahendak membuat permohonan online kemasukkan kemahiran giatmara bagi januari 2013.sila balas ?

    • December 26, 2012 at 11:28 am

      tidak ada permohonan online, kena gi pejabat negeri untuk daftar dan hantar borang

      • Anonymous
        April 16, 2014 at 1:10 pm

        dkt giatmara ade kursus utk photografi x?

  36. najmi
    December 26, 2012 at 11:02 am

    saya nk join masuk…xp xthu giatmara yg brdkt kt area sya ni…sya tgl kt bidor..kt mne ada erk…

    • December 26, 2012 at 11:30 am

      Bidor belum ada giat mara, terdekat adalah di trolak

  37. padil
    December 26, 2012 at 6:43 pm

    sempat lagi ke…utk daftar bg bln januari?

  38. Anonymous
    December 26, 2012 at 7:42 pm

    Agak-2 intake bulan januari berapa hari bulan kita akan dipanggil ? Saya sudah interview.

  39. azira
    December 27, 2012 at 5:26 pm

    kalau adik sy umur 16 tahun pada tahun 2013 nnt nk masuk boleh ta?? pusat giat mara
    paling dekat dengan area kuala kangsar, perak. di mane??

    • December 29, 2012 at 2:22 am

      terdekat ialah, Pusat Giatmara Kuala Kangsar Dewan Orang Ramai Rancangan Rumah Awam 2 & 3. Kuala Kangsar 33800. Perak Tel: 05-7430836. Fax: 05-7430835 1-GIATMARA Kuala Kangsar; 2-GIATMARA Larut; 3- GIATMARA Lenggong

      • panggil saja "saf"
        December 29, 2012 at 3:01 pm

        sya dapat masuk giatmra, berapa elaun dinaikkan bagi tahun 2013 ni ya ?

      • panggil saja "saf"
        December 29, 2012 at 3:04 pm

        saya dengar2 Elaun giatmara ne tahun 2013 RM 350.00 ..

  40. panggil saja "saf"
    December 29, 2012 at 3:10 pm

    asrama macam mana ? sy mmerlukan kannya.. sewa rumah tu,pelajar kah ? atau pgurus giatmara yg tanggung ?

    • December 30, 2012 at 3:35 am

      sewa sendiri bayar, giatmara hanya menyediakan tempat balajar, itu sahaja, yg lain tanggung sendirik

  41. kay..
    December 30, 2012 at 2:20 am

    Hahha.. pning aq bca… ksian abgrara korg spam dy.. kan smua dah bgtaw.. xkan la nk tnya 2 3 kali… aq tgk soalan sma je di tnya.. hahahaha

    • December 30, 2012 at 3:34 am

      ada gak yg sian aku,,, tq :)

  42. Anonymous
    December 30, 2012 at 1:48 pm

    Salam,

    Untuk malumat lanjut mengenai senarai kursus yang ditawarkan mengikut Negeri boleh klik link ini http://www.giatmara.edu.my/p/maklumat-latihan.html

    RALAT : Tiada caj dikenakan bagi kursus 1Malaysia

    Bagi Kursus sepenuh masa elaun RM200.00 setiap bulan akan diberikan.

  43. adila
    December 30, 2012 at 6:07 pm

    adik saya dapat tawaran dari giat mara,, so nak tanya antara barang-barang yang perlu dibawa waktu pendaftaran dan barang-barang lain.

  44. Anonymous
    December 30, 2012 at 11:16 pm

    ini untuk budak yg tak sekolah ke atau bersekolah ?

  45. December 30, 2012 at 11:19 pm

    ada had umur ke bagi kursus sepenuh masa
    macam saya minat kursus bakeri boleh ke saya isi borang dan hantar ke giatmara tempat saya yang tiada kursus itu

  46. hafiz_isz
    December 31, 2012 at 12:56 pm

    as,salam…. abgrara saye nk tanye.. klu dok hostel …makan giat tangong ke sendiri tanggong? sy minat sgt nk blajar kat mara tp sy kene tuggu motosikal sy hbs byr dulu agar tk de mslah dgn pmbayaran…sy ingat nk mohon untk bln 7 punye.. dn sy nk tanye mase raye giat ade bg cuti tk untk raye nanti dn berapa hari? coz sy skrg ni tgh bekerja d johor sebagai operator kilang..klu cuti tk bnyk sy tk leh blk kpg coz sy org sarawak… sy nk ambik kat mara srwak tp bila sy fikir blk…giat cume ade alwnce 200 shj so klu sy nk crk keje untk latihan yg sy ambik sy kene crk duit dulu untk g johor blk…pasal tu lah saya cadang nk ambik kat johor je nanti dh tamat plajaran yg sy ambik sy blh terus crk krja kat johor coz peluang pekerjaan bekaitan dgn bidang yg sy nk ambik tu bnyk kat johor…lg pun kalau kat johor saya boleh belajar sambik keje untk crk duit sikit2 coz sy ank sulong ramai tangongan…sy nk amik bidang kimpalan dan febrikasi logam dan umo sy baru nk masok 24thn… ape pndapat abg dn tlg bg nasihat… tq n as,salam…..

    • December 31, 2012 at 8:12 pm

      Giatmara tidak menangung penginapan, duit trasport, hostel dan sebagainya. GIATMARA hanya menyediakan tempat belajar, itu sebab nya dia cuba membuka pusat giat mara di setiap daerah secara berperingkat untuk sesebuah daerah dan mukim.

    • Mohd Amir
      January 6, 2013 at 12:56 am

      Hafiz_isz saya tertarik dgn sikap bertanggungjawab kamu terhadap keluarga.. Hubungi bahagian sumber manusia kami untuk kursus percuma dan elaun di Johor Bahru, tempat tinggal disediakan. Hubungi :016-7907763 untuk keterangan lanjut.

    • Anonymous
      January 13, 2013 at 5:48 pm

      tahniah Hafiz awak serog anak yg bertanggungjawab, Insyallah Allah akan berikan jln yg terbaik atas niat awak yg murni tu. semoga awak berjaya dan dpt merubah masa depan awak & keluarga awak ya…

  47. 123456789
    December 31, 2012 at 1:16 pm

    Askum kt sabah bulan brapa Ada pnambilan? :-)

    • December 31, 2012 at 8:13 pm

      Pengambilan untuk ke giatMara adalah setiap bulan januari dan julai setiap tahun.

  48. January 1, 2013 at 2:47 pm

    berapa haribulan kemasukan bgi januari

  49. January 2, 2013 at 8:49 pm

    salam….sye ad pergi tmuduga dgan giatmara ari 2….mreka kate,mreka akan tlefon sye jika sye lyak…..knape smpai ari niy xde rspons……plezz inform

    • Anonymous
      January 3, 2013 at 11:18 am

      Klu ad upsr je bole tak amik kursus giat mara ni?

      • January 4, 2013 at 4:09 pm

        boleh,, janji boleh membaca dan menulis

  50. MOHAMAD HANIF
    January 3, 2013 at 6:51 pm

    nk tnye lau dh hbis skolah bleh msuk x…

  51. anonympus
    January 3, 2013 at 9:07 pm

    sempat lagi tak nak ikut kursus untuk ambilan jan 2013 ni?

  52. eyna zurieyna
    January 4, 2013 at 11:31 am

    saya ingin msuk ckunx … agk2 bleh kea sya mhon kemsukan ckunx??

  53. JIANA AZMIL
    January 4, 2013 at 11:59 am

    SYA B’MINAT UTK MEMASUKI GIATMARA DALAM BIDANG JAHITAN

  54. January 5, 2013 at 10:50 am

    sy nak msuk giatmara batu rakit??tpi ape lgi kursus yang di tawarkan…

  55. Anonymous
    January 5, 2013 at 12:44 pm

    salam… klu antara borang bulan januari,,, bulan berapa start bljr sekirannya permohonant di terima… tq…

    • Mohd Amir
      January 6, 2013 at 11:19 am

      Hafiz_isz saya tertarik dgn sikap bertanggungjawab kamu terhadap keluarga.. Hubungi bahagian sumber manusia kami untuk kursus percuma dan elaun di Johor Bahru, tempat tinggal disediakan. Hubungi :016-7907763 untuk keterangan lanjut.

  56. siiti aminah binti ramli
    January 6, 2013 at 10:13 am

    kemasukan untuk julai berapa haribulan??..jika pelajar hanya mempunyai upsr boleh tak..pelajar baru usia 16 tp menduduki pmr

    • Mohd Amir
      January 6, 2013 at 11:20 am

      Hafiz_isz saya tertarik dgn sikap bertanggungjawab kamu terhadap keluarga.. Hubungi bahagian sumber manusia kami untuk kursus percuma dan elaun di Johor Bahru, tempat tinggal disediakan. Hubungi :016-7907763 untuk keterangan lanjut.

    • January 7, 2013 at 11:03 am

      Untuk bulan julai anda boleh apply pada jun nanti, pergi kepejabat giat mara negeri, umur 16 boleh

  57. January 7, 2013 at 2:47 pm

    kenape la semua nye jauh2…

  58. January 8, 2013 at 12:25 pm

    assalamualaikum…saya mahalisa …sya nak giatmara saya nak ambik khusus masakan

  59. Din
    January 8, 2013 at 10:12 pm

    Aden umur 31,leh x nk msuk giatmara,kelulusan PMR je.

  60. eita
    January 8, 2013 at 10:48 pm

    kalau giatmara area kota kinabalu msi intake lg ka dlm bln jan-julai ni?????apa2 kursus ada yg d tawarkan kalau d sabah ni???

  61. Ezni
    January 9, 2013 at 3:08 am

    dkt giatmara x de short course ke?mcm nak blaja menjahit dlm tempoh 3 bulan ke?

  62. sha eira
    January 9, 2013 at 3:07 pm

    hai , kalau nk apply masuk bulan januari .. masih boleh ke ? :)
    tq

  63. Anonymous
    January 10, 2013 at 10:06 am

    salam sya nk tnya mcm mna mhu dpt kn borng giatmara

  64. January 15, 2013 at 7:25 am

    Assalamualaikum, Saya dari damansara damai, ingin mohon bagaimana nak memasuki ahli giatmara? macam mana saya nak hubungi talian giatmara? masih ada kosong untuk saya memasuki giatmara tersebut? sekiann ..

  65. Anonymous
    January 17, 2013 at 12:28 pm

    sya berminat untuk beauty n spa

  66. miyoyie
    January 17, 2013 at 10:31 pm

    nak tnya.. cls mcm mna erk? i mean,every cls always pay yuran dia dulu, bru bley msuk cls?

  67. soul
    January 17, 2013 at 11:55 pm

    askum. em, brapa elaun dlm 1 bln?

  68. muhd izmeer
    January 19, 2013 at 1:31 pm

    assalamualaikum..sya nak tanya ..bolehkah sya memohon pada bulan oktober..????

    • January 21, 2013 at 1:39 am

      giatmara ada mata pelajaran nyayi ada tak

      • January 28, 2013 at 3:03 pm

        soalan yang bagus,, tapi setahu saya belum ada lagi kursus sedemikian
        Wisma GIATMARA, No 39, Jalan Medan Tuanku, 50300 Kuala Lumpur.

        Tel: 03-2691 2690

  69. nana purpellove
    January 22, 2013 at 2:24 pm

    kalau masuk giat mara , dapat diploma kea ?

  70. January 24, 2013 at 6:13 pm

    anak buah lepas pmr..tak minat belajar, di lumut kursus apa yang ada utk budak pompuan. boleh mohon lagu ke sekarang ni

  71. January 24, 2013 at 10:17 pm

    assalamualaikum admin…
    saya memang berminat nak apply giatmara dan sekarang sedang mencari tempat kursus ditempat saya yang terdekat… saya cuma nak tahu berapa hari belajar dalam seminggu kerana saya bekerja dan berminat untuk mengambil kursus secara part time… berapa yuran untuk pendaftaran… sekian

    • January 28, 2013 at 3:02 pm

      ia

      ada parttime, sabtu dan ahad ,, sila surf web di atas dan Wisma GIATMARA, No 39, Jalan Medan Tuanku, 50300 Kuala Lumpur.

      Tel: 03-2691 2690

  72. YUS
    January 24, 2013 at 11:28 pm

    Saya seorang tentera yang akan menamatkan perkhidmatan pada Jan 2016 dan akan mula menjalani kursus latihan peralihan pada Jul 2014. Saya berminat untuk berkursus di Tangga Batu Melaka dalam jurusan Fashion and Dressmaking. Adakah bakal pesara seperti saya layak untuk menghadiri kursus tersebut selama 18 bulan?

  73. yana
    January 25, 2013 at 11:22 pm

    tumpang tanya sya berminat untuk mengikuti kursus kecantikan yang mara anjur kn..adakh sya msh boleh mengikuti kursus berkenaan dan apa syarat2 yg d perlukan.

    • January 28, 2013 at 3:01 pm

      Surf website GIAT mara,, semua ada disana atau
      Wisma GIATMARA, No 39, Jalan Medan Tuanku, 50300 Kuala Lumpur.

      Tel: 03-2691 2690

  74. Anonymous
    January 26, 2013 at 2:37 am

    slm..sy pemegang PR malaysia,boleh x saya memohon?

  75. nana erin
    January 26, 2013 at 1:17 pm

    salam..na tnyee laa bro..hmm bile tarikh tutup ea..??

  76. noripah binti abdul sani
    January 26, 2013 at 9:30 pm

    salam boleh senarikan jenis jenis kursus yang di sediakan

  77. noripah binti abdul sani
    January 26, 2013 at 9:34 pm

    salam saya adalah isteri bekas tentera yang ingin mengikuti kursus jahitan dan menbuat kek
    saya tinggal di serendah rawang selangor

    • January 28, 2013 at 3:00 pm

      sila surf website yang telah tertera di atas, semua kursus ada..
      Wisma GIATMARA, No 39, Jalan Medan Tuanku, 50300 Kuala Lumpur.

      Tel: 03-2691 2690

  78. mohd naim bin abdullah
    January 27, 2013 at 7:48 pm

    assalamualaikum…. nak tanya kat mana boleh kita kursus servis tangki air kenderaan kat kawasan kuantan

  79. arash amir
    January 29, 2013 at 5:51 pm

    giatmara ni sijil ke diploma? td sy dah pergi terus ke giatmara alor star and dah ambil borang

    • February 13, 2013 at 10:36 pm

      sijil

      • arash amir
        February 14, 2013 at 5:31 pm

        sijil untuk berapa tahun?
        and lepas dapat sijil bole masuk universiti x?

  80. jenn
    January 30, 2013 at 6:38 pm

    isi borang untuk januari – julai itu, bagaimana? sekarang isi borang untuk pengambilan bulan julai juga ka?

    • February 13, 2013 at 10:36 pm

      isi borang di bulan jun nanti dan hantar borang tersebut di pejabat negeri masing masing

  81. muhamad helmy
    January 31, 2013 at 10:40 pm

    Assalamualaikumm .. saya nak tanya .. kalau nak duduk asrama kos belanja kena berapa ??

  82. Nur Liyana binti anuar
    February 5, 2013 at 3:26 am

    assalamualaikum .. nak tmpang tnya nehh pgambilan giatmara 2013 bla keluar ya ???

  83. puteri balqis
    February 10, 2013 at 1:22 pm

    aslmkm,ank saudara br lps pmr n ad mohon kolej vokasional tp pmohnn dtolak.Dia bmint dlm bidang kmahiran, klau msuk giatmara kursus bpa bln n akn dtg beliau akn amik ppriksaan spm?

    Nur Liyana binti anuar :
    assalamualaikum .. nak tmpang tnya nehh pgambilan giatmara 2013 bla keluar ya ???

  84. Anonymous
    February 11, 2013 at 5:37 pm

    salam….nk tnye nie?…borang prmohonan scara on9 ade x…ke kte kne g cndri amex borang..

    • February 13, 2013 at 10:34 pm

      kalau ambik online, boleh juga, isi disana pon boleh,, sama je, baik isi disana dan terus hantar 5 minit settle (penuntut perlu hadir diri)

  85. Anonymous
    February 13, 2013 at 4:31 pm

    nak tanya kat trolak ade x kursus elektronik industri?

  86. Nur Liyana binti anuar
    February 13, 2013 at 7:24 pm

    salam tmpang nak tmpang tnya nehh brang pmohonan scara on9 bla buleh dftar .plezz tlg eply ..

    • February 13, 2013 at 10:31 pm

      sila apply utk bulan jun nanti , utk jan. dah tamat

  87. jenn
    February 13, 2013 at 8:09 pm

    ada temu duga juga ke ?

    • February 13, 2013 at 10:35 pm

      jika nama naik, akan diminta hadir temuduga, ramai sgt yang apply

  88. latifah
    February 14, 2013 at 3:59 pm

    kalau sekarangmohon untuk sesi januari 2013 masih dibuka lagi ker…

  89. February 14, 2013 at 6:34 pm

    slam bleh x cye nk tye .. cye nk ambk kmhran ftogrfe p cm x de je..
    cne cye nk mhon erk.. p nk ambk blan 7 law de la..

    • zarina
      February 15, 2013 at 10:15 am

      Krusus memasak ada tak?

  90. February 16, 2013 at 11:46 am

    Assalam, sya seorang persara.. ingin mengabil kursus di Giatmara dlm jurusan Kulinari..boleh ke diterima.. dan kursus dimana.diadakan.. TK…

  91. fira
    February 19, 2013 at 9:27 pm

    nak tahu alamat giantmara di shah alam

  92. February 20, 2013 at 1:26 pm

    adakah cara untuk mengisi borang secara online? harap feedback

  93. February 21, 2013 at 1:48 pm

    salam ,
    saya nak tanya . kelmarin saya ade pergi ke medan mara dkat KL . saya ade ambil brosyer giatmara . beliau tulis disitu latihan percuma . jd yg ade caj tuh yang mne pulak ??
    sbb saya berminat nak daftar giatmara pda kemasukan bulan julai ni . lagi satu borang tok blan julai bla keluar ??

  94. thoiyibah binti musa
    February 23, 2013 at 9:21 am

    salam .. nk mohon msuk giat mara 2013

  95. Anonymous
    February 25, 2013 at 3:37 pm

    sy ni baru 18. baru lepasan SPM.. so sy ade 2 soalan. (1) sy ingt nak blaja kemahiran. ambil bidang menjahit.. so mcm mane nak apply bidang tu.? saya carik tak ade pun. mtk tlg sesangat.. dan (2)sy dari area rawang bdekatan dengan slayang. so ade tak giat mara bdekatan ? sy dah putus ase mcuba cari

  96. noripah binti abdul sani
    February 25, 2013 at 5:05 pm

    salam saya nak belajarmenjahit baju di giat mara kelumpang masih ada lagi ker

  97. Siti Fatimah Binti Mat Khairuddin
    February 27, 2013 at 4:05 pm

    assalamualaikum,saya siti fatimah khairuddin.sy br lepas spm,so sy ade 3 soalan nk tnye..
    ( 1 ) sy ambek bidang katering dan penyajian dr sklh sy,adakah giamara ini mempunyai kursus katering? ( 2 ) Berapa tahun blajar giamara? ( 3 ) adakah giamara msih buka?ini sahaja soalan sy,sy dari pj.

  98. March 2, 2013 at 5:06 am

    hello admin…saya mahu tanya,pengambilan giatmara nie ada temuduga juga kah?atau hantar sahaja borang..
    and sy baca detail yg diatas focus pengambilan keluarga yg berdaftar e-kasih,tapi keluarga saya tidak tersenarai,boleh buat rayuan kah kalau tak dapat..?kursus ni berapa lama?

  99. linda
    March 4, 2013 at 1:13 pm

    assalam.sy ign mta bntuan admin,borang permohonan giat mara utk pengambilan bln julai 2013 dah dibuka ke blm.

  100. nurfatin syahirah
    March 4, 2013 at 8:19 pm

    kelayakan untuk 41 tahu boleh ?

  101. Anonymous
    March 4, 2013 at 9:17 pm

    salam , tua/puan saya mahu daftar masuk untk 2013 punya bagaimana untk saya pohon ?

  102. adik giatmara
    March 5, 2013 at 12:25 am

    Cian kt abg rara.. Untuk pengetahuan semua, jika anda berminat boleh terus cl no y abg rara bg.. Mmg blog abg rara.. Tp lau kta nk belajar x slh kte usaha sendiri.. Semua soalan anda operatr pihak giatmara akn menjwb..

  103. March 5, 2013 at 12:33 pm

    salam , tua/puan saya mahu daftar masuk untk 2013 punya bagaimana untk saya mohon ?

  104. March 5, 2013 at 12:35 pm

    salam , tua/puan saya mahu daftar masuk untk 2013 punya bagaimana untk saya mohon ?

  105. farah
    March 5, 2013 at 3:42 pm

    salam..mcm mne nk dftar untk 2013 pnye?kena trus ge ke tmpt giant mara ke?

  106. March 5, 2013 at 10:31 pm

    salam…. saya nak tayar boleh ke kita hantar ke ibu perjabak giatmara kuala lumpur sebak sya ter hantar ke sana … jadi macamna nk abik balik ke borang giatmara tu

    • March 6, 2013 at 11:56 am

      luqman ibrahim :
      salam…. saya nak tayar boleh ke kita hantar ke ibu perjabak giatmara kuala lumpur sebak sya ter hantar ke sana … jadi macamna nk abik balik ke borang giatmara tu

      • March 12, 2013 at 10:57 am

        hantar sana lagi bagus,, tunggu je jika ada panggilan nanti atau anda boleh call no Tel: 03-2691 2690 untuk segala pertanyaan juga.

  107. hana
    March 6, 2013 at 4:49 pm

    assalamualaikum,sye nk btanye mcm mane nk memohon untk masuk mara dlm bidang jahitan..terima kasih

  108. Fatihah
    March 7, 2013 at 6:03 pm

    Salam..sy nk msuk kursus jahitan d giatmara mchang kelantan..ad disdiakn tmpat tnggal ke?info kn d email sy..

  109. Nurul Syazwani
    March 10, 2013 at 10:02 pm

    Salam , saya nk masuk kursus terapi kecantikan dan spa . tapi saya dari perak . berapa yuran nya ye ?

  110. Anonymous
    March 11, 2013 at 5:57 am

    saya nak sagat2 ape col 0132474736

  111. syafika
    March 11, 2013 at 3:09 pm

    mcm mne nak mohon giat mara ? saye nak sambung bidang kulinari , saye minat sgt , someone help .

  112. arynn
    March 11, 2013 at 9:08 pm

    blh tnye x?kt melaka ade x krusus kcntikn?

  113. Anonymous
    March 12, 2013 at 11:24 am

    giat mara ada sedia kan tempat tinggal sprti asrama x ?? atau kita kena cari tempat tinggal sendiri ? boleh bg onfo tak

  114. March 12, 2013 at 10:11 pm

    assalamualaikum , saya nak tnya keputusan untuk giatmara 2013 dah keluar ke belum ya ?
    Dan mcm mana nak check ya ?

  115. March 13, 2013 at 10:35 am

    saya nk mohon untuk tahun ni bulan berapa? cost hospitaliti.

  116. arynn
    March 13, 2013 at 3:10 pm

    selamat ptg…sye nk tnye psl kmudhn giat mara…tmpt tnggl mmg xde di sdiakn ke?klau ambk krusus hairdessing agak2 brapa lma tmph pmbljrn tu?

  117. Anonymous
    March 14, 2013 at 4:49 pm

    leh dftar lgi ker?

    • March 21, 2013 at 9:17 pm

      tunggu jun nanti, borang akan kuar lagi, untuk ‘intake julai’

  118. siti aishah
    March 14, 2013 at 6:55 pm

    mf ye..law sy nk daftar skrg bole ke?@ kne tgu pgmbilan bulan julai?

    • March 21, 2013 at 9:16 pm

      kena tunggu jun nanti, dan hantar borang
      jika tak berjaya bulan 12 nanti hantar lagi borang dan seterusnya.

  119. rohizad
    March 18, 2013 at 8:23 pm

    askum nk tumpang tnya kalau nk ambik bidang yg diminati tp xdak kt tmpat yg sy tinggal boleh ka mohon kt tmpat yg jauh..?

    • March 21, 2013 at 9:14 pm

      aha bole, isi borang dan hantar di pejabat negeri atau berdekatan. jika di terima akan di panggil temuduga dan jika berjayaa akan di hantar di kursus yang anda minati tersebut.

  120. Azizah
    March 19, 2013 at 6:04 pm

    maaf nak tanya?ada tak kursus masakan yg ditawarkan tetapi tak tahu membaca,cuma ada mengikuti kelas khas di sekolah2 tertentu yg berumur dr 14thn-18thn yg ada diajar membuat kek,roti.

    • March 21, 2013 at 9:11 pm

      mesti tahu membaca = wajib

    • March 25, 2013 at 10:46 pm

      ADA, BQNYAKL TEMPAT,,Sila pilih dan klik kluster di atas mana mana yang anda minati

  121. lina
    March 19, 2013 at 9:18 pm

    nak tanye…xfaham la tempoh belajar..belajar bape lame ye??

  122. Azizah
    March 20, 2013 at 8:54 am

    Belajar di Sekolah Menengah Biasa tetapi di Sekolah tersebut ada kelas or 1 bangunan untuk pelajar bermasalah dalam pembelajaran (lembab,bisu,pekak,down sindrom) mengikut tahap seperti pelajar normal tahap 1 hingga tahap 6 tetapi mereka ini didedahkan dengan kemahiran seperti menjahit,memasak,mendobi dan bagi mereka yang boleh mengikuti pelajaran akan menduduki PMR pada tahap 5(form5) dan SPM pada tahap 6(Form UP 6) beketika tu berumur 19thn.tetapi anak saya tidak dapat mengikuti peperiksaan tersebut hanya Sijil kemahiran memasak sahaja.sekian

  123. farah azmi
    March 20, 2013 at 5:05 pm

    permohonan bln julai borang dh keluar ke? saya berminat dlm bidang child education.

  124. nur syamimi
    March 21, 2013 at 6:43 pm

    untuk intake julai dah keluar ke? please jawab.

    • March 21, 2013 at 9:10 pm

      intake untuk julai belum lagi, tunggu bulan jun

  125. samamat bil
    March 24, 2013 at 4:17 pm

    salam..saya bekas penuntut kolej swasta..boleh tanya..saya ada sijil SKM automotive thp1 dn 2..boleh ke saya sambong ke thp sterus nya…

    • March 25, 2013 at 10:44 pm

      ANDA SUDAH BERADA DILEVEL YANG LEBIH TINGGI DARIPADA YANG GIATMARA tawarkan, Oleh itu baik anda sambung sahaja terus di tmpt yg sama atau di kolej yang lain.

  126. Anonymous
    March 25, 2013 at 9:28 pm

    giatmara ade bgi kmudahan hostel or asrama x ??

    • March 25, 2013 at 10:39 pm

      tiada asrama, tempat tinggal rumah, bunglow di sediakan, Giat mara hanya menyediakan tempat pembelajaran.

  127. melliy moochie
    March 25, 2013 at 9:29 pm

    giatmara ade bgi kmudahan hostel or asrama x ?

  128. Anonymous
    March 25, 2013 at 10:17 pm

    salam nk tnya, kwan sy lulus 2subjeck mata pljran drpda 9, so bleh msuk ke? klu bleh, kursus ape y dia dpt ambil?

    • March 25, 2013 at 10:41 pm

      boleh, tak lulus pon boleh, dapat 9D pon boleh memohon, hanya di perlukan 3M (MENULIS, MEMBACA DAN MINAT) PILIHLAH KURSUS YG SESEORANG ITU MEMINATI

  129. Anonymous
    March 26, 2013 at 9:39 am

    aduhh..geli hati ler …baca soalan dia org ni… tukang jawap pun satu …hehehe..

  130. intan
    March 26, 2013 at 10:41 pm

    sya nk tnye mcm nme nk masuk giatmara…

  131. elis felecia
    March 29, 2013 at 12:59 pm

    Assalamualaikum, sy nak tanya klu nk memohon boleh terus g giatmara yg tdekat ke?
    Boleh ke sy mmohon sbab sy xpernah skolah..membaca, menulis dan minat tu mmg minat dan tahu..

  132. lynda
    March 31, 2013 at 9:08 am

    Sy berusia 40an,Saya buknlah ibu tunggal dan kehidupan bersederhana,cuma suri rumah spenuh masa,tp sy sngt berminat dgn jahitan manik.boleh ke org mcm sy ni memohon pengambilan krusus di giatmara??!!!klu msuk skg di terima ke?or lebih baik mohon utk buln julai dan krusus utk hujung minggu ada ke??!!!thanks

  133. Anonymous
    March 31, 2013 at 6:39 pm

    Salam..nk tnya adk sy tringin nk msuk giatmara ni kami skrg stay kt gua musang kelantan. Giatmara kt sni area chiku kn? Nk tnye ada asrama x? Sb nk brulang alik jauh…nk tnye lg yuran mula nk msuk tu kna byr brape? Pastu bln2 kna byr jgk ke? Perlukn ape2 sjil persekolahan ke nk msuk giat ni? Hrap reply ye..trma ksh ats maklumat y dberi…

  134. Anonymous
    March 31, 2013 at 7:46 pm

    slm…sye nk tnye kt giat mara 2 ad asrama x..

  135. Anonymous
    April 1, 2013 at 5:00 am

    salam ..
    saya nak tanya ..
    bila pengambilan sesi baru pada tahun ini ?
    berapa hari bulan dan bulan yang keberapa ?

    • April 2, 2013 at 8:18 pm

      bulan jun nanti isi borang utk sessi bulan julai 2013

  136. foziah mohd shah
    April 1, 2013 at 9:20 am

    nak tnya, klu umur mcm saya bleh memhon ke? skrg umur saya 46 th, harap maklum..sperkara lgi, adakah perlu di sertakan salinan sijil smasa mghantar borang.

    sekian harap maklum..

    • April 2, 2013 at 8:18 pm

      boleh,.. tidak kira umur

  137. siti jamilah
    April 2, 2013 at 2:28 pm

    sy dh ada sjil SKM tahap 1 dlm bidang masakan,blh sy trus smbung d giatmara..?

  138. April 2, 2013 at 5:21 pm

    saya nak buat SKM tahap 1 macam mane..

  139. April 2, 2013 at 9:44 pm

    Assalammualaikum……sy dr sarawak……..sy nk tanya…………dulu sy lepasan spm……..tp masalahnya sijil spm sy dh hilang……….so soalan yg sy nk tanya ni………blh ke kalau memohon tanpa sijil spm……?

    • April 3, 2013 at 12:52 am

      hilangke apaker,, semua boleh,, Giatmara tak perlukan sijil dan sebagai nya,
      syarat nya ialah 3M, membaca, menulis dan minat

  140. abdul rashed b roslan
    April 3, 2013 at 10:49 am

    assalamualaikum … saya nk bertanya sye dh print dye punya borang pemohonan giat mara nanti kalo nk hantar kt dye punya tempat melalui ape pos kew ataupon kena hantar sendiri

    • April 3, 2013 at 12:51 pm

      boleh, tapi biasanya sampai disana dia suruh kita isi borang dia gak, tapi mudah kejeap je, isi borang dan terus hantar, selesai 5 minit sahaja, jika berjaya akan di panggil untuk temuduga

  141. yana azahari
    April 3, 2013 at 5:58 pm

    tak ada borang online ke ?

  142. April 3, 2013 at 11:37 pm

    As salam ..Saya bekerja . Saya nak amik kursus CHILD CARE AND FAMILY SERVICES . . ada ke kursus untuk sabtu dan ahad sahaja?belajar selama berapa jam ? berapa bulan tamat kursus?

  143. Anonymous
    April 4, 2013 at 11:04 am

    As salam. Sy bekerja. Tapi sy nk amik kursus jahitan. Sy dh apply kt Cheras. Tapi dorg ckp dh penuh. Bila lagi pengambilan? Saya nak belajar sabtu & ahad je.

  144. April 4, 2013 at 8:34 pm

    As salam ..Saya bekerja . Saya nak amik kursus CHILD CARE AND FAMILY SERVICES . . ada ke kursus untuk sabtu dan ahad sahaja?belajar selama berapa jam ? berapa bulan tamat kursus?

    • April 9, 2013 at 11:35 pm

      sabtu dan ahad ada,, sila hubungi no tel di web

  145. hafiz
    April 7, 2013 at 8:26 pm

    kalo hantar borang awal blh x? utk pngmbilan bln julai ni??

    • April 9, 2013 at 11:34 pm

      soalan baik, sila call no tertera tu

  146. eyma sweet
    April 8, 2013 at 11:10 am

    ala kursus dandanan rambut xdek kew

  147. Anonymous
    April 10, 2013 at 12:06 pm

    FOTOGRAFER TAK ADE KAT JOHOR KER,,,,

  148. Nurun sakinah
    April 13, 2013 at 4:41 pm

    salam , kalo kyta nak masuk giat bulan jun? bole kea?

  149. April 14, 2013 at 2:08 pm

    SALAM..abgrara nak tanya bila tarikh tutup untuk pngambilan bln julai nii…..

    • April 23, 2013 at 8:37 pm

      jun nanti dh boleh hantar borang, atau isi shj borang di giatmara negeri dan terus hantar disitu juga, 5 min settle. kemudian tunggu panggilan jika anda di terima akan di temuduga

  150. ank dara!!!!!
    April 15, 2013 at 1:33 pm

    xfaham dari segi bayaran tu..ad pnjaman atau semua byar sndri kcuali tmpat blajar??..

    • April 23, 2013 at 8:35 pm

      semau sendiri, yg di beri free hanyalah tempat pembelajaran

  151. azzie
    April 15, 2013 at 3:02 pm

    salammm.sya dn rakan sya tringin sgt nk masuk giat mara…..mcm mna yew…sya hya tamat sekolah tig 3.. dn sijil pmr sya hilang…..saya minat dlm bidang kulinari

    • April 23, 2013 at 8:35 pm

      iaa,,sijil hilangke,, terbakarke,,,takde sijil ker,,semua layak, yg di perlukan ialah 3M , bole membaca menulis dan minat

  152. azzie
    April 15, 2013 at 3:20 pm

    tolong lah…bagitahu mcm mna..

  153. Anonymous
    April 15, 2013 at 4:36 pm

    ada elaun ke???

  154. shazwany
    April 17, 2013 at 1:18 pm

    giatmara takde borang online ke?

    • April 23, 2013 at 8:34 pm

      ada,,sila download

  155. azwanaa94
    April 21, 2013 at 9:52 am

    salamm . nk tnye . kemasukan tuk 2013 brape hri bulan ekk . sy kna pastikann . .n untukk yuran semua brape ? tmpat tgll sndiri ke ?

  156. Robowarior
    April 21, 2013 at 11:22 am

    kalu dah isi,nk hantar pos atau email??

    • April 23, 2013 at 8:33 pm

      dah isi hantar ke pejabat giatmara negeri

  157. iqa
    April 21, 2013 at 2:33 pm

    saya seorang surirumah, dah berumur 29 tahun dan berminat nak belajar menjahit utk meningkatkan pendapatan keluarga saya.adakah saya layak utk memohon?

    • April 23, 2013 at 8:32 pm

      ya nada layak, lepasan giatmara ada yg dah berjaya membuka kedai

  158. azin
    April 22, 2013 at 8:46 pm

    salam.saya nak tanya ni.kalau dah abis belajar dekat giat mara.lepas tu boleh sambung belajar dekat mana?

  159. yana nauar
    April 23, 2013 at 7:14 pm

    bila la buleh online giatmara erk ?

  160. Anonymous
    April 23, 2013 at 11:25 pm

    s

  161. Anonymous
    April 23, 2013 at 11:34 pm

    cara pengisian borang dngan btul guane?

    • April 29, 2013 at 3:26 pm

      gi pejabat giatmara daerah atau negeri, isi borang disana dan hantar pada masa itu juga, photostat ic, dan sbegaainya di sediakan dahulu. 5 minit settle

  162. Anonymous
    April 24, 2013 at 2:05 pm

    hello , saya berasal dari kota kinabalu sabah ada soalan ni . kalau intake blanh jan dah xssempat nak ambi intake blan jun ni nak isi borang dekat mana yaa ? saya xnampak ada borang online dlm website ni . lagi satu . saya ada tnya kawan saya office MARA ni . alamat di website ni berlainan dengan informasi kawan saya , mcmana tu ? harap ada jawapannya terima kasih .

  163. bexley
    April 24, 2013 at 2:16 pm

    Hello , saya berasal dari kota kinabalu sabah sa ada soalan . saya nak daftar untuk intake blan jun ni . dari komen2 yg saya baca d sni ada tersebut pasal borang online . tapi masalahnya saya tak jumpa borang online ni . 1 lagi pasal office MARA ni . informasi dari kawan saya xsama dengan website ni tak sama . saya nak ambi kursus bidang teknologi automotif . harap ada maklum balas . terima kasih .

    • April 28, 2013 at 2:48 pm

      borang online ada, ambik boran disana po boleh dan terus isi pd masa itu juga, 5 minit settle, utk K.K anda gi di Tingkat 2, Likas Plaza, Jalan Tuaran Likas,

    • April 28, 2013 at 2:50 pm

      borang online ada, ambik borang disana pon boleh… dan terus isi pd masa itu juga, 5 minit settle, utk K.K anda gi di Tingkat 2, Likas Plaza, Jalan Tuaran Likas,

  164. nurhamizah binti isa
    April 24, 2013 at 4:31 pm

    salam sy nk tnye pusat latihan giatmara kat perak niew ada tak kursus masakan dan srajian

    • April 29, 2013 at 3:24 pm

      iak lik atas negeri ‘perak’ dan lihat di mana ada kursus masakan

  165. nurain
    April 24, 2013 at 6:27 pm

    Salam abg rara.,saya da kol pjbt mara di daerah saye..kate nye borang sudah boleh ambik untuk kemasukan julai nt..tp ade satu perkara yg sy kurang jelas…erm,caj yg di kena kn tu,mcm mne cara nak byr..sb kate nye mngikut jam…

    • April 29, 2013 at 3:23 pm

      isi je borang,, dulu, bayaran adlaah minimum sgt, blajar dpt duit lagi

  166. April 26, 2013 at 6:12 pm

    pegambilan masih buka ke??

    • April 29, 2013 at 3:27 pm

      ia masih,,tunggu jun ni, terus gi ke pejabat giatmara daerah atau negeri

  167. Anonymous
    April 29, 2013 at 1:30 pm

    pengambilan Bulan Julai berapa hari bulan?

    • April 29, 2013 at 3:24 pm

      jun nati,

    • April 29, 2013 at 3:28 pm

      isi borang di bulan jun nanti, terus gi ke pejabat giatmara daerah

  168. Josie
    April 29, 2013 at 6:13 pm

    if isi borang bulan ne memang masuk julai ka? saya kurang faham mau isi borang, sebab 1st time hihihi… bahagian pilihan tu. soalan no 2. nak isi apa tu? tempat belajar ka?

  169. saodah binti buyong
    May 3, 2013 at 3:23 am

    untok saya yg berusia 56thn kursus ape yg baik.. saya minat utk mengambil kursus jahitan dan masakan.

  170. shah
    May 3, 2013 at 1:49 pm

    saya nk ambil krusus elektrikal..tpi saya berkerja isnin sampai jumaat..sabtu ahad cuti..boleh ke sabtu ahad saya ambil kurusu giat mara

  171. olizah
    May 7, 2013 at 10:55 am

    Borang kemasukan julai dh keluar?saya nk ambil kursus pastri dan frozen.macamna klau nk ambil sepenuh masa

  172. Salmiah Bt Omar
    May 9, 2013 at 12:29 pm

    Saya berusia 38 tahun.. ingin mengambil kursus Solekan… Apakah saya boleh memohon.. Saya ingin mengandam pengantin dgn lebih baik…

    • May 9, 2013 at 7:12 pm

      ia boleh,,, klik di atas kluster oslekan, sesiapa shj boleh apply

    • May 24, 2013 at 9:36 pm

      ia boleh,,, sila mohon sebulan lagi untuk intake julai, pastu solek kan saya

  173. Anonymous
    May 13, 2013 at 12:38 pm

    1. APA BEZA PROGRAM ASAS DENGAN PROGRAM PERTENGAHAN

    2. MASA HANTAR PERMOHONAN, KENA SERTAKAN DENGAN IC KE

  174. ina
    May 13, 2013 at 12:41 pm

    1. apa beza program asas dan program pertengahan

    2. masa hantar borang permohonan, ic kena sertakan ke

  175. suria
    May 13, 2013 at 4:48 pm

    cmna mna nk msuk giat mara kt putrajaya resint 15…jwap please

    • May 24, 2013 at 9:37 pm

      isi borang disana, hantar dan tunggu jwapan.

  176. May 14, 2013 at 3:36 pm

    boleh isi online ke borang giatmara. adik sy spm thun ni, so die nk g giatmara thun depan. mcam mane ek? boleh tlg? tk thu sgt pasal giatmara ni..

  177. Achik kechik
    May 15, 2013 at 4:28 pm

    Sya nk tnya mcm ne nk isi borang melalui on9

    • May 24, 2013 at 9:35 pm

      sila baca komen terdahulu, jawapn ada disitu

  178. Anonymous
    May 16, 2013 at 11:02 am

    aku nak blaja~

  179. May 17, 2013 at 6:33 am

    maaf bang. . .ble tnya skit. . .prlu keptusan pmr atau spm jgk karh klau mw msuk giatmara ney bang. . . .

  180. May 19, 2013 at 8:38 am

    apa beza giatmara biase dgn giatmara 1Malaysia?

  181. jenn
    May 21, 2013 at 5:40 pm

    kalau masuk gaitmara tak tengok spm ke ? kalau tengok spm 3krdit dapat masuk kah juga tu?

  182. May 22, 2013 at 12:31 pm

    Assalamm…sy nak brtanya,borang prmohonan mmg cuma disediakan 1 ruangn ja ka??tak prlu maklumat penjaga ka?? Hrp blas ya

  183. May 22, 2013 at 4:40 pm

    Thank you for sharing your info. I really appreciate your efforts and I am waiting for your
    further write ups thanks once again.

  184. nad
    May 24, 2013 at 5:49 pm

    takda kemasukan melalui online kaa? mmg kna print boring sgala ka?

    • May 24, 2013 at 9:34 pm

      sila baca semua komen yg sudah di reply,,, anda akan dpt jwapan

  185. May 25, 2013 at 2:16 am

    salm, nak tanya. saya tiggal kat perak tapi berlainan kawasan,saya nak amik kursus tu di kawasan yg lain.jadi nak kena ambik borang pemahonan dkat giatmara kawasan saya atau di giatmara tempay sata nak ambik kursus tu? :)

  186. May 26, 2013 at 5:42 pm

    maaf nak tnye klau untk thun depan pnye pendaftaran brape ekk??

  187. syafiqah
    May 27, 2013 at 11:38 pm

    salam nak tanye.. kalau anta b0rang melalui p0s b0le x??

    • June 11, 2013 at 1:36 am

      pos? saya tidak dpt menjawabnya,

  188. panglima berantai
    May 28, 2013 at 3:11 pm

    mana jawatan kosong kat giat mara………untuk tenaga pengajar

  189. May 29, 2013 at 4:34 am

    klu nak isi borang secara online boleh kan

  190. farah ezuanna
    May 29, 2013 at 1:57 pm

    Askum nk tnye lau isi borang secara online macamne

    • June 11, 2013 at 1:35 am

      tak boleh online,, borang kenah antar di pejabat pejabat negeri atau daerah

  191. hishammudin
    May 29, 2013 at 2:53 pm

    a’kum..saya nk tanye giant mara nie ada kursus untuk sambilan tak?

  192. ammatr
    May 31, 2013 at 10:09 am

    sye ddk selangor tpi sye nk msuk giatmara kat johor blh x??

  193. Idah
    May 31, 2013 at 5:52 pm

    Assalamualikum.. maaf, saya nak tanya. saya nie dari kecil tak sekolah, perna sampai darjah 1 jea, tue pun tak habis. boleh tak saya mohon giatmara nie ? terima kasih..

    • June 11, 2013 at 1:34 am

      boleh,, janji boleh membaca, menulis dan minat

  194. syafiqah
    June 7, 2013 at 4:51 pm

    kalau apply sekarang boleh ke masuk sesi julai?

  195. luqman nur hakim
    June 8, 2013 at 9:35 pm

    Saya …..nk Tanya…sya sekarang tingkatan 4……klau sya nk buat permohonn untuk msuk giat mara …boleh x,Dan kursus apa yg ditawarkan …..

  196. Anonymous
    June 12, 2013 at 11:25 am

    terima kasih abang rara

  197. Idah
    June 12, 2013 at 11:28 am

    terima kasih abang rara

  198. kamelia
    June 12, 2013 at 3:58 pm

    salam,kalau area kl, kawasan mna yea yg ada kulinari

  199. juli
    June 15, 2013 at 7:49 pm

    Borang tu free or nak bayar?

  200. June 18, 2013 at 12:07 pm

    saya nak tanya.
    kalau borang itu sudah diterima oleh pihak giatmara,
    pihak giatmara itu akan call kita @ hantar (balas borang yang telah kita hantar) kepada kita sendiri untuk kita menggetahui sama ada kita diterima ataupun tidak diterima dari pihak giatmara itu

  201. idris bin ahamad taufik
    June 18, 2013 at 2:04 pm

    kalau saya ada sijil upsr sahaja boleh ke??

  202. sylvie biya
    June 18, 2013 at 7:02 pm

    Mahu tanya , kalau bulan 7 kemasukkan giatmara ? bolehkah bulan 7 juga interview , sebab saya kena habiskan kerja saya dekat sandakan , tapi saya isi borang dahulu ?

  203. Anonymous
    June 20, 2013 at 12:05 am

    Banyak kah orang yang mengikuti Krusus kulinari d giatmara sepanggar,sabah?

  204. Alviana Lumbihan
    June 30, 2013 at 12:46 pm

    kemahiran bagi GRAPIHC DESIGN AND ADVERSTING berapa lama?

  205. Anonymous
    July 1, 2013 at 9:51 pm

    sy nak ambil dlm bidang jahitan…klo mohon sekarang bile bley star

  206. amanda
    July 6, 2013 at 4:06 pm

    skrg sya berkerja di sebuah hospital swasta di pulau pinang,saya berharap saya boleh mengikuti krusus ini setiap hujung minggu dan setiap kali saya off day…dan sayaa nak tanya berapa pendaftaran sehingga tamat krusus yg sya mohon..

  207. amanda
    July 6, 2013 at 4:10 pm

    dan sya berminat dlam bidang jahitan berapa lama jangka masa untuk krusus ini danberapa pendaftaran?

  208. Anonymous
    July 12, 2013 at 12:31 pm

    salam..saya nak tanya giatmara mane ada buat sambungan tahap 3 dan 4?..kursus pendawaian elektikal

  209. kaven matthew
    July 16, 2013 at 12:37 pm

    Maha Lisa :assalamualaikum…saya mahalisa …sya nak giatmara saya nak ambik khusus masakan

    ea kha

  210. farah
    July 27, 2013 at 4:23 pm

    asalamualaikum…kalau skrg masih ada pengambilan x

  211. ahmad zuhir
    August 24, 2013 at 4:51 pm

    bagaimana cara untuk dapat contact number lepasan pelajar giat mara,untuk bekerja dengan syarikat saya,bahagian makanikal

    • September 8, 2013 at 11:09 pm

      soalan amat bagus,,, sila hubungi no diatas tu, head di kl, d
      mereka akan berikan cara nya.

  212. nurhayati zunah binti musa
    August 27, 2013 at 3:30 pm

    ada jawatan kosong untuk pengajar di giat mara x.

    • nurhayati zunah binti musa
      August 27, 2013 at 3:32 pm

      law ade jawatan kosong di giat mara blh x email pd sy nurhayatizunah@yahoo.com..kursus mekatronik..

  213. September 5, 2013 at 9:12 am

    Assalamualaikum,
    Saya ni seorang guru kemahiran hidup, memerlukan kursus dalam bidang elektrik dan elektronik untuk menambah pengetahuan dalam bidang tersebut. Boleh ke saya memohon kursus elektrik dan elektronik yang ditawarkan.
    Terima kasih.

    • September 8, 2013 at 11:06 pm

      boleh dan mudah, ambik borang dan isi

  214. September 12, 2013 at 12:50 pm

    macam mana nak masuk giatmara putrajaya ea

  215. ida
    September 12, 2013 at 1:47 pm

    macam mana kalau untuk pengambilan januari 2014?bila boleh hantar borang?

  216. nabil lee
    September 16, 2013 at 10:46 pm

    as’slam . tumpang tanya , saya umur 16 . boleh lagi ke kalau nak berdaftar masuk . thanks . maap gangu

    • October 12, 2013 at 1:26 pm

      IA,,BOLEH… SILA DAFTAR KE GIAT MARA TERDEKAT.. TETAPI RAMAI YG MEMEINTA NYA,, NOWADAYS SUKAR SGT, TEMPAT TERHAD

  217. nabil lee
    September 16, 2013 at 10:49 pm

    nabil lee :
    as’slam . tumpang tanya , saya umur 16 . boleh lagi ke kalau nak berdaftar masuk . saya memang minat dengan giatmara . maap gangu

  218. syed mohd suhaimi bin tuan muda
    October 11, 2013 at 8:35 pm

    as’salammualaikum..sy bang pernah msuk giat mara thun jan 2007..kursus yg sy amik nie membaiki motosikal..tp..sy berminat kepada pendawaian elektrik..bleh ke main main tukar kursus bang?

    • October 12, 2013 at 1:23 pm

      boleh,,, tgk kekosongan tempat

    • November 8, 2013 at 9:20 pm

      Tidak Boleh sama sekali dan sekiranya tuan ingin sambung kursus lain yang bukan dalam kluster sama tidak akan diberi elaun sara diri. – Pegawai Latihan Kemahiran Tekstil&Apparel

  219. October 20, 2013 at 12:48 pm

    Giat mara di Alor Setar kat mana dan ape kursus yang ada disana.

  220. hanna
    October 20, 2013 at 2:40 pm

    nak tanya ni… lo sudah pregnant oleh ka tu ikt kursus?

    • November 26, 2013 at 2:07 am

      boleh,,sila hubungi number diatas

  221. October 21, 2013 at 1:22 pm

    kalau saya nak masuk bulan depan boleh ke?

  222. syafa
    October 24, 2013 at 2:51 pm

    permohonan secara online tak ada ka ?

  223. Anonymous
    October 29, 2013 at 8:13 am

    Bila tarikh akhir mohon giat mara utk kemasukan Jan 2014?

  224. Anonymous
    October 30, 2013 at 5:44 pm

    assalamualaikum … nk tnye niy .. klau nk masuk bulan julai kne daftar ble yea .. salam

  225. November 3, 2013 at 3:14 am

    السلام عليكم
    100 Pekerja Mahir/separa mahir diperlukan (pramusaji/confectionery) sila layari

    http://tgtsurejob.blogspot.com/

    TQ

  226. Mohd Ridhwan Wan
    November 12, 2013 at 6:52 pm

    Assalamualaikum, saya nk tanya ni pengambilan pelajar kktm/ikm bagi tahun 2014 dibuka bila???

  227. ira
    November 13, 2013 at 10:43 am

    Assalammualaikum….sy ade soalan harap dpt beri sy jawapan..terima kasih skrg ni dh msuk bulan nov…setahu sy setahun dua kali akn diadakan kursus di giatmara..untuk kali yg kedua rasanya bermula pd bulan julai atau ogos..sy x bape pasti…soalan sy..adakah betul apabila kita mengambil sebarang kursus di giatmara..elaun akan diberikan kpd pelajar pd setiap bulan? Kerana sy diberitahu ada elaun yg diberikan…

  228. Anonymous
    November 16, 2013 at 8:29 pm

    Salam, ada kelas memasakke? masakan apa? kelas hujung minggu?
    Jika confectionary masakan apa? dimana saya boleh maklumat yang lebih?

  229. waneeda
    November 19, 2013 at 12:09 pm

    tempoh pembelajaran berapa lama??

  230. shasharynaz86
    November 22, 2013 at 5:20 pm

    Assalamualaikum.. saya berminat mengikuti kursus yang dijalankan oleh Giatmara.saya pernah memohon sebanyak tiga kali tapi tiada tindak balas dari pihak Giatmara mengatakan permohonan saya tak diterima atau diterima.untuk pertama kalinya saya menghantar borang secara ‘on line’ sekali dan 2 kali saya menghantar borang terus ke pejabat GIAMARA berdekatan dengan Mara .saya masih menunggu pangilan dari Giamara tentang permohonan saya,boleh sesiapa bantu saya untuk permohonan saya?
    jurusan yang dipilih : FASHION AND DRESSMAKING
    SOLEKAN DAN TERAPI KECANTIKAN

    • November 25, 2013 at 12:14 am

      ia ramai yg tertanya tanya,, tentang permohonan mereka,, kita pon pelik tiada tindakbalas dr giatmara,, tentang permohonan kita,, kita call je hari hari beramai ramai,, tanya tentang permohonan kita,,berjaya atau tidak,
      kelemahan giatmara ialah tidak memaklumkan adakah sesuatu permmohonan itu berjaya atau tidak,

  231. shasharynaz86
    November 25, 2013 at 3:20 pm

    terima kasih atas maklumat anda en abgrara,so boleh saya tahu bila kemasukan untuk 2014? dan apa cadangan en abgrara tentang permohonan saya seterusnya melalui on line lagi bagus atau terus ke pejabat yg berdekatan? saya akan cuba memohon lagi untuk tahun 2014, saya seorang perkerja swasta dan saya mahu membuka perniagaan sendiri.dengan bantuan kerajan menyediakan kursus kemahiran seperti GIATMARA ni, kemungkinan sy berpeluang membuka perniagaan saya.

  232. nur shazlin
    November 25, 2013 at 10:32 pm

    salam bang .. ape syarat2 untuk temudaga erk …??

  233. Rosma
    November 28, 2013 at 9:30 pm

    Bila bka pemohonan utk 2014?

  234. December 5, 2013 at 8:29 pm

    salam nak tanya sikit,sya ingin jadi seorang syef mcm syefwan,ada tak latihan mcm ini kat sini??

  235. Anonymous
    December 13, 2013 at 4:29 pm

    boleh tanya mcm mne nk daftar

  236. December 13, 2013 at 4:37 pm

    assalamualaikum nk tnya ni urmh mcm mne nk daftar

  237. hanna
    December 23, 2013 at 7:54 pm

    salam…nk tnya yuran kemasukan ke Giat Mara…

  238. December 25, 2013 at 3:51 pm

    Nak darfta macam mana

  239. yobo
    December 30, 2013 at 8:54 am

    Salam bang.buln jan 2013 brape hb kmsukn?

  240. yobo
    December 30, 2013 at 8:59 am

    Maaf tapi kalau mengadung boleh apply ke?

  241. January 2, 2014 at 2:43 pm

    maaf , nak tanye . kalau sy ade sijil PMR , tapi SPM ttidak ade .. boleh masuk ke ? tolong inform secepatnye

  242. azrie
    April 6, 2014 at 6:39 pm

    Bang, kalau tak ada kelulusan ,boleh tak memohon giatmara? Harap reply.

  243. azrie97trst
    April 6, 2014 at 8:30 pm

    Berapakah yuran yang biasa dikenakan? harap jawab.

  244. Anonymous
    June 28, 2014 at 10:44 am

    Sesi 2014 x ader ke??

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 177 other followers