Home > nasional, rekreasi > Pusat Akuatik Shah Alam

Pusat Akuatik Shah Alam

December 6, 2011 Leave a comment Go to comments

Pusat Akuatik Darul Ehsan (pade) shah alam atau Pusat Akuatik Shah Alam

pusat akuatik shah alam

Pusat akutik darul ehsan Shah Alam ini memberikan khidmat kepada warga bandaraya shah alam dan sewaktu dengannya, terletak di sebelah tesco shah alam, sebelah hotel carlton , sebelah juga kepada kelab diraja selangor, ruang parking akuatik ini, amat besar,

Pusat akuatik ini amat menarik menyediakan indoor dan outdoor dengan harga Rm1.50 untuk kanak kanak dan Rm2.00 untuk dewasa,  ini adalah bayaran perkhidmatan sahaja kerana sebenarnya ia adalah percuma, (sila lihat gambar) waktu Operasi mempunyai 4 sessi  hari Isnin jangan lah datang kerana ia ditutup, disini ada juga gymnasium dengan kadar bayaran termurah di dunia. iaitu Rm5.00 untuk 2 jam, anda lapar? anda tidak mempunyai masalah disini kerana ada 3 kedai makan di tepi pintu masuk  dengan harga murah (sila lihat gambar), disini juga ada perkhidmatan untuk mereka yang ingin belajar berenang dengan harga promosi Rm 135.00 -rm180.00 untuk 50 min x8 sessi,  ramai juga kanak2 kanak belajar disini. Ada juga penyewaan alatan renang dengan harga berpatutan(sila lihat gambar)

Kolam outdoor ini, mempunyai dua kolam yang amat besar, satu kolam untuk dewasa (umur 11thn keatas) dan satu kolam untuk kanak kanak (2-10thn)

Waktu operasi pusat akuatik ini mempunyai 4 sessi,  Jadual waktu operasi atau waktu sessi dan harga tiket adalah seperti berikut:

1: 9 am – 11.15 am ,

2: 12.00am  – 2.00 pm , (sessi ini, setiap hari jumaat ditutup. as solat)

3: 3.00 pm -5.15 pm ,

4: 6.00 – 8.15 pm

Jangan lupa isnin ditutup, (setiap Jumaat, sessi 12-am – 2pm ditutup)

Jadual waktu operasi pusat akuatik shah alam – pade (klik utk besarkan)

Baca lagi seterusnya

terbang

harga sewaan peralatan renang

sessi belajar renang promosi Rm 135 to 180 untuk x8 sessi

deretan kedai makan disini harga murah. didepan sana ada 7 eleven

Mengenai pakaian mandi, seolok eloknya menggunakan standard pakaian mandi  walau bagaimana pon… dibolehkan guna seluar seperti tracksuit dan tshirt biasa  (warna hitam atau yang gelap gelap digalakkan),  tempat untuk salin pakaian di sediakan, ada betul betul problem baru call saya abgrara 019-2100554

About these ads
Categories: nasional, rekreasi
  1. Anonymous
    April 30, 2012 at 10:58 am

    kolam renang kurang bersih

    • bunga bunga cinta
      April 4, 2013 at 5:07 pm

      ala. bukan utk mandi wajib pun. mandi utk suka2 je. pastu mandi guna air bersih kat toilet.

      • juling air
        April 4, 2013 at 5:08 pm

        betul tu betul tu.

  2. Joe
    September 22, 2012 at 11:12 am

    mekasih untuk info yang details.. website rasmi pun xde waktu operasi yg lebih tepat.

    • Anonymous
      February 11, 2013 at 1:18 pm

      mmg bro ni terbaekk orgnye..

  3. rina
    November 15, 2012 at 5:20 pm

    kalau nak mandi manda kat sni perlu pakai pakaian renang ke?

    • November 20, 2012 at 2:52 am

      tak perlu , atleast seluar track hitam

  4. Anonymous
    March 21, 2013 at 12:20 pm

    time kasih beri info yg menarik.

  5. lol
    May 2, 2013 at 7:03 pm

    hye

    • May 3, 2013 at 3:09 pm

      sapa pulak ni… i.p fr klang

  6. Anonymous
    June 22, 2013 at 10:31 am

    selipar pun bole hilang

  7. Nurul
    September 8, 2013 at 11:53 am

    Untuk belajar swimming itu terbuka untuk semua umur ke ?… nak contact siapa ya untuk sebarang pertanyaan…

    • September 8, 2013 at 11:05 pm

      ia,, ada 6,7 company learn swimming, boleh pilih mana sahaja, hadir kesana dan daftar

  8. dolfin
    November 2, 2013 at 2:59 pm

    info berguna sungguh. nak tanya, kat sini ada tempat jual barang renang tak? contohnya baju renang ke.

    • November 26, 2013 at 1:58 am

      ada,,,mcm mcm,, siapkan duit jer

  9. July 7, 2014 at 1:06 am

    Tq Abgrara untuk maklumat2 di atas. Klu Ada yang berminat untuk mengikuti kelas renang, boleh hubungi kami di 019-3767111 Najiha, 019-3110262 Bukhari, dan Sarah 019-3116887. Website kami http://www.maiswim.com untuk kelas renang dan http://www.ombakdiver.com untuk scuba diving.tq

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 174 other followers